Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Venni akarok egy Simson-t.!...

Heder0914 kérdése:

Venni akarok egy Simson-t.! Többi lent?

Figyelt kérdés

Mit nézzek meg rajta?

Mennyit adjak ki érte max?

2014. ápr. 12. 09:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Hy!

Nagyon sokat lehet erről írni :)

Nos amit nagyvonalakban érdemes tudni: s51 jobb mint az s50 de azért az s50 se rossz(s51 picivel fiatalabb és modernebb)

Vannak 3-4 sebességűek,a 4 sebesságű jobb.

Ami agyújtást illeti ha tirisztoros az jó ha nem az is de később kilehet cserélni.

A lényeg:lehetőleg minden gyári legyen,ne legyen tunningolva.Ez lenne egy tökéletes vétel de ilyet nehezen találni,viszont felújítottakat már lehet kapni kb 40-60 közt egész jó állapotúakat lehet venni amik már átestek generálon és vagy jó vagy nem.....

Szóval eslődlegesen nézd meg a mocit ha szép tiszta igényes ,az elképzelhető hogy nem trágya munkát végeztek vele,aztán könnyen beindul 3 taposásra ,mikor beindul halldasd a hangját nem szabad hallani kattogást csattogást ,kopogást ciripelést fémes súrlódást stb stb érdemes megkérdezni ha generálozták hogy milyen csapágyakat tettek bele és van e róla valami bizonyíték :)

Próbáld ki a mocit,minden sebességet vennie kell és jól kell reagálnia a gázra.

Nagyon jó kis mocik ezek,ha akarsz egykét infót beszerezni szereléssel és használattal kapcsolatban írj rám és elszórlak linkekkel ! :)

2014. ápr. 12. 10:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Attól függ mire szeretnéd használni, ha a kert végén akarsz szórakozni, akkor megteszi az olcsóbb gép is, hisz úgyis kapni fog, alkatrész viszonylag olcsó hozzá. Napi használat esetén, érdemesebb jobban körül nézni, hogy minél kevesebb gond legyen vele. Az első elírt pár dolgot, amire figyelj, ezt kiegészíteném, érdemes megnézni a teleszkópok állapotát, egy nyomon halad-e a motor és hasonló dolgokat. A Simson elég tág fogalom, az előző megemlített kettő modell, de tudnék mesélni, a Simson Star és Simson Schwalbe típusokról is. Egyszerű jószágok ezek, kis utána olvasással, gond nélkül fogod karban tartani. Az első Simsonom blokk szétbontásánál, minden egyes lépésnél (ha valami kikerült a blokkból), lefényképeztem és később nem volt gond az összerakásnál, ezt a megoldást ajánlani tudom. Az üzem anyag tekintetében nem válogatós, 60% gázolaj, 40% sebbenzin, étolaj kenéssel, gond nélkül üzemelt hosszú távon is. :)

Mint ahogy az előző is felajánlotta, úgy én is felajánlom segítségemet, legyen szó, karbantartásról vagy tuningról. (mentem S51-el, 104km/h-t, módosított végáttétellel és házi nitróval).

2014. ápr. 12. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!