Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pannonia vagy izs?

Pannonia vagy izs?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy veterán motort venni és rendbe tenni napi használatra,nem vitrinbe.Ki melyik motort javasolja?Pancsiból sok van,az izs nagyobb.Akinek van tapasztalata vmelyikkel írja le kérem.fogyasztás,utazótempó....(ja és sűrűn lenne utasom)

2014. ápr. 12. 07:24
 1/6 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem oda írni hogy van kilátásban egy planeta 1 .vélemény?
2014. ápr. 12. 07:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hááát... Utas és napi használat? Ha nem sietsz soha sehova, akkor oké lehet.

A Pannonia is megy, én is vittem párszor utast, de azért úgy nem sok a 14-16 lóerő. A Planéta 1 pedig tudtommal 350 köbcentiből csak 12-13 lóerőt tud. Esetleg a későbbi Planéták, mondjuk a 3-as már erősebb volt. És talán gyakoribb is.

Alkatrészekből az Izs nem tudom hogyan áll, Pannoniához bármi beszerezhető.

Fogyasztás, utazótempó?

Pannonia T5H: 80-90 km/h közötti utazó és 5-6 liter / 100 km (1:30 keverékből, minőségi szintetikus olajjal). Vannak akiknek állítólag hosszútávon 4 literrel is elmegy a Pannoniája: én ilyen embert személyesen nem ismerek, olyat viszont igen, akinek megette a 7 litert.

(Napi használatra a Pancsin én mindenképpen átalakítanám a gyújtást valamilyen elektronikusra, mert a Pannoniának az tud lenni a gyenge pontja. Nem véletlenül ír elő olyan gyakori ellenőrzést a javítási útmutatója - akarom mondani a vörös könyv - sem. De az elektromos rendszert úgy egészben ki lehet cserélni, mert ugye a tekercsek és főleg a szelén sem szokott a helyzet magaslatán állni. Egy tisztességes 12V-os rendszer jól megcsinálva, feszültségszabályzóval, zárt akksival sokkal kényelmesebb tud lenni. Illetve nekem az egyhengeres kipufogói kicsit alacsonyan vannak, néha-néha leért a kanyarokban városon belül. No meg a fékek, amikre különös figyelmet kell fordítani, mert az elöl-hátul dobfék nem a forgalom mai ritmusához van.)

2014. ápr. 12. 09:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A Planeta 3 már 20 Lóerős volt. De ezt egy kis hengerfejsíkolással simán fel lehet tornázni kb 25-re.

Nem lesz tőle baja, mert jó orosz módszerre minden túl van méretezve rajta.

Ha városban akarsz menni vele, akár elég a 20 is, mert azért nyomatékban szerintem össze sem lehet hasonlítani a Pannóniával.

Utazója gyári állapotban annak is 90 körül van, fölötte eléggé rázkódik minden.

Alkatrészből nincs annyi, mint a Pannóniához tudtommal, kevesebb is van már belőlük az utcán.

Viszont olcsóbb, 200-ért már nagyon jó állapotúakat lehet venni.

2014. ápr. 12. 09:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Planeta 3-ból sok van: én tudok helyben másfél (egy komplett meg egy hiányos) eladót, pedig elég kis település. A kérdés csak a papír legtöbbször, mert ugye papírok nélkül maximum az udvaron belül mehet vele az ember.
2014. ápr. 12. 16:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Egy papíros elég szép és jó állapotú üzemképes planeta 1-es néztem.tehát igazából az jöhet szóba legbiztosabban.
2014. ápr. 13. 00:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Végülis 350 köbcenti, lehet erős és mégsem túl pazarló az üzemanyag terén...

(Mondjuk szerintem teljesítményben ugyanott lehet ahol a Pannonia, az a 12-13 kevésnek tűnik - viszont biztosan bevágja az 5-6 litert az is.)

De az tudna róla konkrétumot mondani, akinek van.

Esetleg izs.hu? Vagy ha esetleg van pl. indexen IZS téma.

2014. ápr. 13. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!