Pannonia vagy izs?
Hááát... Utas és napi használat? Ha nem sietsz soha sehova, akkor oké lehet.
A Pannonia is megy, én is vittem párszor utast, de azért úgy nem sok a 14-16 lóerő. A Planéta 1 pedig tudtommal 350 köbcentiből csak 12-13 lóerőt tud. Esetleg a későbbi Planéták, mondjuk a 3-as már erősebb volt. És talán gyakoribb is.
Alkatrészekből az Izs nem tudom hogyan áll, Pannoniához bármi beszerezhető.
Fogyasztás, utazótempó?
Pannonia T5H: 80-90 km/h közötti utazó és 5-6 liter / 100 km (1:30 keverékből, minőségi szintetikus olajjal). Vannak akiknek állítólag hosszútávon 4 literrel is elmegy a Pannoniája: én ilyen embert személyesen nem ismerek, olyat viszont igen, akinek megette a 7 litert.
(Napi használatra a Pancsin én mindenképpen átalakítanám a gyújtást valamilyen elektronikusra, mert a Pannoniának az tud lenni a gyenge pontja. Nem véletlenül ír elő olyan gyakori ellenőrzést a javítási útmutatója - akarom mondani a vörös könyv - sem. De az elektromos rendszert úgy egészben ki lehet cserélni, mert ugye a tekercsek és főleg a szelén sem szokott a helyzet magaslatán állni. Egy tisztességes 12V-os rendszer jól megcsinálva, feszültségszabályzóval, zárt akksival sokkal kényelmesebb tud lenni. Illetve nekem az egyhengeres kipufogói kicsit alacsonyan vannak, néha-néha leért a kanyarokban városon belül. No meg a fékek, amikre különös figyelmet kell fordítani, mert az elöl-hátul dobfék nem a forgalom mai ritmusához van.)
A Planeta 3 már 20 Lóerős volt. De ezt egy kis hengerfejsíkolással simán fel lehet tornázni kb 25-re.
Nem lesz tőle baja, mert jó orosz módszerre minden túl van méretezve rajta.
Ha városban akarsz menni vele, akár elég a 20 is, mert azért nyomatékban szerintem össze sem lehet hasonlítani a Pannóniával.
Utazója gyári állapotban annak is 90 körül van, fölötte eléggé rázkódik minden.
Alkatrészből nincs annyi, mint a Pannóniához tudtommal, kevesebb is van már belőlük az utcán.
Viszont olcsóbb, 200-ért már nagyon jó állapotúakat lehet venni.
Végülis 350 köbcenti, lehet erős és mégsem túl pazarló az üzemanyag terén...
(Mondjuk szerintem teljesítményben ugyanott lehet ahol a Pannonia, az a 12-13 kevésnek tűnik - viszont biztosan bevágja az 5-6 litert az is.)
De az tudna róla konkrétumot mondani, akinek van.
Esetleg izs.hu? Vagy ha esetleg van pl. indexen IZS téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!