Hűtővíz-hőmérséklet-ingadozás. – Miért?
-Hideg időben:
- Nem éri el a normál hőmérsékletet. A mutató néha-néha megmoccan. Vagy nem.
- Meleg időben:
- Nagyon lassan melegszik fel, kb 15 km után eléri a normál első vonalát. De ettől nem megy feljebb.
- Menet közben ha kidobom a sebességet üresbe, akkor a mutató lemegy a minimumra.
- Ha alacsony fordulatszámon közlekedem (benzinspórolósan) , akkor megint lefelé megy a mutató.
- Ha városi forgalomban közlekedem, vagy az autó egyhelyben-, üres sebességben áll járó motorral, felmegy a mutató a feléig, és a ventilátor is bekapcsol. (ez lenne mindig optimális.)
- Szeles időben:
-Ha a városból kiérek, és már nem 50-nel megyek hanem 90-nel, a mutató kilép a normál mezőből, és újból a minimum felé veszi az irányt.
Termosztátot már cseréltem, mit lehet tenni még ilyenkor? Ford Mondeóról van szó.
Pedig termosztátgyanús.
Nekem is ezt csinálta pontosan. Nem zárt le eléggé így a menetszéltöl hült a víz.
Csere óta felmegy középre és bármit csinálok, ott marad
Én kizárnám a gombát. A víz hömérséklete a termosztát miatt állandó kellene legyen a motorban. Ha a gomba lenne rossz, akkor vagy szabálytalanul mutatna össze-vissza, vagy nem mutatna semmit, vagy ugrálna érintkezési hiba miatt. Szerintem.a
A nagy hütö sem lehet gond, mert a termosztát annyi vizet kell beengedjen, hogy üzemin maradjon. Függetlenül attól, hogy a hütöben milyen hömérsékletü a víz.
Talán hibás az új termosztát is vagy esetleg valahogy rosszul van berakva és zárt állapotban is átfolyik egy kis víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!