Hány kg kb egy autónak az összes üvege, szélvédője?
Figyelt kérdés
2009. dec. 19. 09:14
1/5 anonim válasza:
Az attól függ, hogy milyen típusú az autó, mekkora üvegek vannak benne. Bontóban lehet, hogy hamarabb kapsz ilyen infót, mert ott kiszedik a még használható darabokat többnyire.
2/5 A kérdező kommentje:
csak azért érdekel, mert a rally-sok szeretik kicserélni az üveget valami könnyebbre, és érdekelt hogy ezzel hány kg-ot spórolnak
2009. dec. 19. 09:51
3/5 anonim válasza:
Csak hozzávetőlegesen tudom megmondani. úgy 10 évvel ezelőtt építettem egy hajót és persze vannak ablakai. ezek a következőek: 2 db 150*50 cm 2*6 mm vastagságú, 1 db 100*50cm 2*6 mm, 2 db 30*40 cm 2*3 mm (mind kétrétegű, közte biztonsági fólia) Ezen ablakok össztömege (súlya) 46 Kg. volt. Ez szerintem kicsit több az autóban használt üvegek súlyainál. (Ott vékonyabbak az üvegek, igaz több van belőlük) Plexivel is nézegettem, és kb 60-70 % súllyal megúsztam volna, ha hihetek a plexit forgalmazónak, de a hajón a súly nem kritikus, és az üveg még így is (biztonsági fóliázva) jóval olcsóbb volt.
4/5 anonim válasza:
Nem csak a suly miatt cserélik,kb 30-40 kg lehet max.
5/5 anonim válasza:
A rallysok azért cserélik, m az oldalablakok "berobbanak" és megvágják az embert egy borulásnál, nem úgy mint egy szélvédő, ami "pókhálósan" reped...de nyilván a súly miatt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!