Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudhatom meg, pontosan...

Honnan tudhatom meg, pontosan miben különbözik egy benzinkút normál és prémium üzemanyagának az összetétele?

Figyelt kérdés
Sehol nem találtam róla infót, mintha nem is érdekelne senkit... Légyszi csak akkor kommentelj, ha érdemi hozzáfűznivalód van a kérdéshez! köszönöm:)
2014. ápr. 3. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:
sehonnan mert üzleti titok mit mivel dúsítanak hány százalékban tartalamz ilyan olyan anyagot
2014. ápr. 3. 14:42
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

Független laborokba elviheted, és pár Deákigazolványért megnézik.

De valószínűleg csak nagyvonalakban kapsz képet az összetételről, mert az előző válaszoló által említett titkolt összetevőket egy átlag analízis nem fogja tudni kimutatni, maximum véletlenül.

2014. ápr. 3. 14:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Sokáig teszteltem az OMV kétféle gázolaját, a kétféle Shall dízelt, és az AVIA kétféle dízelét: mindig ugyanott, OBD-n keresztül lemértem a 80-120km/h gyorsulását az autómnak (padlógáznál, végig 4. fokozatban).

A kísérlet eredménye az lett, kb 50 mérés után, hogy nincs különbség, teljesen mindegy melyik volt a tankban.

2014. ápr. 3. 14:55
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

Jaj, de amatőr vagy.

Már hogyne lenne különbség?

Az egyiknél többet fizetsz a kasszában, hiába tankolsz literre ugyanannyit.

Na, ott a különbség :D

2014. ápr. 3. 14:59
 5/6 anonim ***** válasza:

hagyatkozz az érzékszerveidre...:D

pl így 07:36- 7:59

https://www.youtube.com/watch?v=ptRnilADd5I

2014. ápr. 3. 16:54
 6/6 anonim ***** válasza:

És ha nem gyorsulást mértél volna, hanem károsanyag kibocsájtást? Vagy épp dermedést?Fogyasztást? Vagy akármit hasonlót?

Szerintem nem feltétlen fogsz európai szintű normál és prémium gázolaj között "teljesítménykülönbséget" mérni OBD-n keresztül. Ha összehasonlítasz egy akármilyen ratyi kútról származó gázolajat és egy MaxxMotionDieselt, akkor ott már lehet lesz különbség. :)

2014. ápr. 4. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!