Melyik benzinkútnál érdemes tankolni? Shell, MOL, OMW, Agip?
Értem! Dízelnél lehet, hogy tényleg ekkora eltérés van. Nekem csak benzinnel van tapasztalatom.
De azt mondjuk kizártnak tartom, hogy ha a Lukoil 95-ös helyet valami méregdrága benzint tankolnék, akkor 5,3 helyett 4,5-el járnék. :)
Had hozzak be egy újabb szempontot: A Mobil Petrol és a MOL magyar tulajdonú kúthálózatok, a többi külföldi.
Amikor magyar terméket vásárolunk, azzal itthon, valamelyik gyártó cégnek munkát adunk, ezzel a helyi cégek gazdagodnak és munkahelyek születhetnek hazánkban. A külföldi, meg igaz, hogy jó esetben ide is adózik, de a profitot rendszerint kiviszi.
Szóval egyértelmű, Mobil Petrol, MOL és a kis magánkutakon való tankolást javaslok, az üzemanyag minősége mindenhol megfelel a követelményeknek.
Egyetértek # 7/14-el, én is úgy láttam, a magasabb oktán-/cetánszámú üzemanyagtól, illetve a prémium kategóriától csökken a fogyasztás.
Prémium üzemanyagja minden hálózatnak van (Mol EVO NEO, Jumbo 95 stb.) én még nem teszteletem ezeket. Van valakinek pozitív tapasztalata velük?
Remélem azt mindenki tudja, hogy 2-3 % eltérés megengedett.
Szóval ha valahol 50 litert tankolsz, akkor lehet, hogy 51-et kapsz. De az is lehet, hogy a másik kúton meg csak 49-et!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!