Melyik benzinkútnál érdemes tankolni? Shell, MOL, OMW, Agip?
Régebben mindig Shellnél tankoltam, mert útba esett és az volt a környéken az egyik legolcsóbb.
Újabban átszoktam az OMV-re, ettől is a prémiumra. Nekem azzal valahogy kevesebbet fogyaszt az autó. Nem tudom mitől van és a hatás sem azonnal jelentkezett hanem a 2-3. teletanktól.
Molnál is tankoltam párszor, de attól egy literrel is megugrott a fogyasztásom.
JA egyébként ez gázolajra vonatkozik amit írtam. A benzint nem tudom, olyat nem szoktam tankolni.
Én se vettem még észre nagy különbségeket az alap benzinek között. Tankolok az Auchannál is, de legtöbbször az AVIA kúton. Ha úgy alakul, akkor egyszer-egyszer a Shell-nél is megtankolok, de a fogyasztás nem változik.
Persze amikor napi szinten 300 km-eket kell mennem autópályán, akkor feljebb megy 2 dl-rel a fogyasztás, de az attól van, hogy nem 100-zal, hanem 130-cal megyek, és ott már többet kér a taliga! :)
Hát nekem így alakult a fogyasztásom egyenként több ezer km átlaga alapján. Igaz, még mindig gázolajból. Kb 10% város, 5% egyéb út, 85% autópálya 130-cal, átlagos vezetési stílus mellett:
Mol (alap) dízel: 6,8-7,0 l/100km
Shell FuleSave (alap) dízel: 6,2-6,5 l/100km
OMV (alap) dízel: 6,2-6,5 l/100km
OMV MaxxMotion (prémium) dízel: 5,6-5,8 l/100km.
Számomra elég meggyőző a különbség. Hiába drágább, nekem így is megéri a prémium.
Ez csak a saját tapasztatom. Nem akarok senkire semmit rábeszélni. Semmi érdekem sincs hozzá. Lepontozni nyugodtan lehet, ha valakit ez elégít ki.
Én mindig csodálkozok azon ha a pár deci különbséget valaki az üzemanyagnak tudja be.. Ennyi eltérés még ugyanazon az úton is lehet. Én minden vasárnap azonos szakaszon megyek 150km-t. 5,2-5,4L-re szokott kijönni hetek óta. Mikor volt az a nagy (szembe)szél 6,6-ot mértem! Ha 100-al mész és pl. 40km/h-ás szél van az olyan mintha 140-el mennél.
Pár deci eltérés akármitől lehet. Szél, guminyomás, forgalom ritmusa, előzések, fékezések száma, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!