Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri megvenni? Passat B5...

Megéri megvenni? Passat B5 1.9PD TDI 2000 Évj Többi lent!

Figyelt kérdés
Van a közeli rokonságban egy 2000 évjáratú passat amely eladóvá vált! Az autó egy orvosé aki külföldön is dolgozik, így kilométer van benne nem kevés 650.000 körül! Az autó egy 1.9 PD TDI automata váltón kívül fullos (alkantara bör, digitklíma stb.) Az autó szinte újszerű mind belsőleg mind külsőleg garázsban állt otthon és még a munkahelyénél is! Végig szakszervizben szervizelt kuplung és pd elemek kb fél éve lettek cserélve számlákkal igazolva! Nekem mivel rokon 600e ft ért adná oda nem tudom érdemes e megvenni! Uj passatra cserélte le. Ö nagyon megvolt vele elégedve! Nagyon pedáns ember kocsijára nagyon odafigyelt csak a sok kilométer miatt nem tudom mit tegyek!

2014. ápr. 3. 01:05
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja még némi plusz infó: ö az első tulajdonos. Az autó azért volt mindig szakszervizben mert a külföldi munkahelye így fizette ki a karbantartást tehát nem spóroltak rajt!
2014. ápr. 3. 01:16
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Át kell nézetni. Ha nem lóg füle farka és tényleg vigyáztak rá, akkor miért ne? Ennek legalább ismered az előéletét.
2014. ápr. 3. 02:01
 3/9 anonim ***** válasza:
26%
650k kilóméterrel én már tuti nem venném meg, ennyinél azért már megvan az esélye a motorhibának is, itt eljut már arra a szintre, hogy kophatott benne ez-az rendesen.
2014. ápr. 3. 02:23
 4/9 VarMa ***** válasza:

Ki kell probalni... Ha ugy erzed hogy jol megy nem fustol, szepen jar, nem log a futomu, akkor siman meg vennem...

Magyar szemmel nezve a 650e km rengeteg, Magyarorszagon egy ilyen auto eladhatatlan hiba elso tulajos es folyamatosan szamlaval igazoltan szervizelt....Erre akkor is azt mondjak hogy rengeteg, na de amikor megveszi egy nepper es visszateszi az orajat 150-170e km-re mar egymast utik erte az emberek....

Az autorol, nagyon pozitiv hogy kezi valtos, plane ugy hogy nem reg csereltek a kuplungot es a PD elemeket...

Amire esetleg lehet szamitani (nem tudom hogy a kuplungal egyutt csereltek e a kettostomegut vagy sem) amivel lehet esetleg problema ennel a km-nel az a turbo (bontottbol oldanam meg mert rengeteg van belole es meg az ara sem veszes), illetve meg bekoszonhet a kettostomegu is (ha van jo ismeretseged abbol is bontottat keresnek)...

En megvennem a helyedben, bar 500e jobban hangzana (de ez mar csak szivozas), egy probat megerne szerintem, de te tudod....

2014. ápr. 3. 04:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Mivel ismerőstől van ismert az előélete. Gondolom a 650 ezer autópályán ment bele, ami jó az autónak mivel állandó alacsony fordulaton ment.

Ha tényleg jó állapotban van akkor még pár évig biztos kiszolgál ha te is vigyázol rá. Én tuti megnézném ha nekem lenne ilyen alkalmam.

2014. ápr. 3. 08:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hozzàszóllàsokat és segítséget. Az autó tényleg nagyon egyben van motorja egyàtalàn nem füstöl még erős gàzadàsra is csak minimàlissan kormol. Cégnél van passat ahol dolgozom az is pd de abban kevesebb a kilóméter és mégis sokkal jobban kormol előzésnél. Valószinü megveszem de még holnap beviszük vw szervizbe àtnézetni!
2014. ápr. 3. 18:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Itt a bizonyiték, hogy ezek ennyit simán kibirnak, de igazából az összes Passatban bennevan ennyi, csak 200 ezret mutatnak. Garantálom, hogy az az autó még 100-150 ezer km-t el kell menjen komolyabb hiba nélkül.
2014. ápr. 3. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nagyon a turbótól sem tartanék. A turbó, kéttömegű, kuplung, PD elemek nem bírnak ki 650 000km-t,ezek minimum felújítva vagy cserélve voltak. Akadhat ami többször is. A legneccesebb áru daraboknál semmivel nem vagy hátrébb, mintha egy 300 000km-est néznél.. :)
2014. ápr. 4. 02:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a vàlaszokat! Ma reggel elvittem az autót àtnézetni kimérték a motort meg tetőtöl talpig àtnézték az autót! Motor kompresziójàt is kimérték mindent rendben talàltak nagyon rendesek voltak lekértek egy csomó infót is az osztràk szerviztől és ki is nyomtattàk! Délutàn meg is vettem az autót! Csak még egy érdekes infó amin meglepődtem ovàrnàl mentem fel a pàlyàra és pestnél jöttem le végig klimàval tempomattal 110 el mentem! Pestnél a fogyasztàs àtlag 4.4l/100km :) beleszerettem :)
2014. ápr. 4. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!