Milyen dízel autot ajanlanatok?
Figyelt kérdés
Iden nyaron készülök autot venni. Első autó lenne. Eddig benzineseket neztem, mert olyan tapasztalatokat olvastam, h kisebb az esélye a meghibasodasnak es a javítása is olcsobb mint a dizele. Ami idáig a legjobbnak tunt a Mazda 323f, 1.5os motorral. Dízel mellett azért gondolkodok mégis, hiszen a fogyasztás kedvezőbb. Ebbol, B5os passatokat neztem 1.9tdi-vel. Ennel az autónak a futómű ami miatt aggódok egy picit, mert ilyeneket olvastam. Mi a véleményetek az ilyen idős autókról, valamint pont ezekről az autókról? Anyagilag kb 500.000ft korul gondolkodok. Mik a vélemények es a tapasztalatok?2014. ápr. 2. 12:30
11/22 Dörmögő válasza:
Nekem a diesellel még nem volt gondom, pedig városi szaladgálós autónak használom, és kb 6.5 litert eszik városban. Ugyanekkora kasznival a benzines lenyeli a 10 litert simán ugyanezen használat mellett.
12/22 Dörmögő válasza:
Ja és nem szívó diesel az enyém sem hanem turbós.
13/22 anonim válasza:
Az öregjeink úgy tartották, hogy ha lóra van pénzed, legyen zabra is.
14/22 A kérdező kommentje:
Es az elozo Passat sorozat, az otos elott? Vagy tulajdonosol tapasztalatait is varom Mazda 323f-top valamint a passat B4 es egyel újabb B5-rol
2014. ápr. 4. 12:38
15/22 A kérdező kommentje:
Dörmögő, Megkérdezhetem milyen autód van?
2014. ápr. 5. 09:08
17/22 A kérdező kommentje:
Nézegettem most én is ezeket a B Vectrakat(ha jol sejem az) van 1.7td es 1.9 vagy 2.0td mar nem tudom. Melyik eri meg jobban? Kicsi az 1.7? Fogyasztásban mekkora lehet a kulonbseg?
2014. ápr. 5. 18:51
18/22 Dörmögő válasza:
Diesel B vekiben 1.7, 2.0, és 2.2-es létezik. Ezekből az 1.7-es nem német, hanem japán isuzu motor. Sokan dicsérik ezt a motort a fogyasztása és a megbízhatósága miatt. Azt nem lehet mondani hogy nagyon dinamikus lenne, de hétköznapi használatra tökéletesen megfelel egy ekkora motor is.
Opelből a 2.0 és a 2.2-es dieseleket nem tudom neked nyugodt szívvel ajánlani, mert gyakori adagoló problémák szoktak náluk lenni. Ennek az adagológondnak a javítása átlag 150 000 forintba szokott fájni.
19/22 A kérdező kommentje:
Neked az 1.7-es miota van meg? Volt különösebb gond vele? Mik a kopoalkatreszek? Felszereltsegileg es a belső része szep es jo?
2014. ápr. 6. 13:38
20/22 Dörmögő válasza:
Lassan 2 éve van meg. Klíma javítása volt a leghúzósabb, 58000-be került. Motorikusan semmi olyan gondom nem volt vele amire költeni kellett volna. Egyedül a turbó gumicsöve volt kidörgölődve, azt kellett újra csinálni. Felszereltségileg CD típusú. Elektromos ablak, elektromosan mozgatható tükrök, Abs, 2 légzsák, elektromos fényszóró magasság állítás, fűthető tükrök, klíma, ködlámpa, vonóhorog, központi zár, szervó kormány, állítható ülésmagasság, multi kormány, középső kartámasz. Kb ennyi ami eszembe jut. Így fizettem érte nagyságrendileg 500 000-et. Eddig nem bántam meg a dolgot. A leglényegesebb dolog hogy keveset eszik, és azt is gázolajból. Amiről ugye mindenki tudja hogy lehet más úton is venni kisebb pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!