Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen dízel autot ajanlanatok?

Milyen dízel autot ajanlanatok?

Figyelt kérdés
Iden nyaron készülök autot venni. Első autó lenne. Eddig benzineseket neztem, mert olyan tapasztalatokat olvastam, h kisebb az esélye a meghibasodasnak es a javítása is olcsobb mint a dizele. Ami idáig a legjobbnak tunt a Mazda 323f, 1.5os motorral. Dízel mellett azért gondolkodok mégis, hiszen a fogyasztás kedvezőbb. Ebbol, B5os passatokat neztem 1.9tdi-vel. Ennel az autónak a futómű ami miatt aggódok egy picit, mert ilyeneket olvastam. Mi a véleményetek az ilyen idős autókról, valamint pont ezekről az autókról? Anyagilag kb 500.000ft korul gondolkodok. Mik a vélemények es a tapasztalatok?

2014. ápr. 2. 12:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva 500-ért én nem a dízelek között keresgélnék. Nagyon ráfázhatsz, ha megvétel után kiderül valamit cserélni kell, azon kívül egy elnyűtt dízel nem biztos, hogy fogyasztásban azt hozza, amit te most vársz tőle.
2014. ápr. 2. 12:57
 2/22 anonim ***** válasza:
Keress LPG-s autót.
2014. ápr. 2. 13:04
 3/22 A kérdező kommentje:
Lehet, h addigra 100.000--200.000al többet tudok ra szanni. 1995-2000 kozotti évjáratú autókról van itt szo ebben az arkategoriaban. Mit gondoltok akkor, h 1.5os bentines vagy 1.9tdi (Mazda 323f- Passat 5) között mekkora a fogyasztás beli kulonbseg, mind városban, mind pedig városon kivul.
2014. ápr. 2. 14:41
 4/22 anonim ***** válasza:
500-ért kis szerencsével (és sok utánajárással) kifoghatsz egy 2004-es Focust. Igen jól eltalált konnstrució. A benzinesek közüül az 1,8-as is elmegy 9 literrel.
2014. ápr. 2. 16:44
 5/22 anonim ***** válasza:
0%
ne verd el a lovédat szarabbnál szarabb kocsikra...lutri a használt holmi kapard össze a lovét vegyél egyet szalonból garival..tudom kell a kocsi pénz meg kevés de inkább közlekedj úgy egy darabig ahogy eddig ha megvan a lovéd veszel valamit mindegy mit csak garis legyen
2014. ápr. 2. 17:05
 6/22 anonim ***** válasza:

Aha, aztán hordhatja évekig kötelező szervizre, ahelyett, hogy vettél volna egy újszerű 3 éves kocsit.

Mellesleg, ha eddig 500-at spórolt rá össze, akkor szerinted meddig kellene még gyűjtenie újra?

2014. ápr. 2. 17:59
 7/22 anonim ***** válasza:

Az 1-esnek üzenném hogy ha egy diesel 500 000-be kerül akkor az egy kicsit elgondolkodtató. És ő is elgondolkodhatna rajta mikor kiírja ide hogy.

"Őszintén szólva 500-ért én nem a dízelek között keresgélnék. Nagyon ráfázhatsz, ha megvétel után kiderül valamit cserélni kell, azon kívül egy elnyűtt dízel nem biztos, hogy fogyasztásban azt hozza, amit te most vársz tőle."

Ugyanis amelyik dieselnek ennyi már az ára az nem mai technika, és nem is olyan árakban kell gondolkodni minta a mai újszerű dieseleknél. Egy ilyen öregebb dieselbe akár egy turbót is lehet venni kb 30 000-ért, míg a maiakba 2-300 000 forint is simán meglehet.

500-ért olyan dieselt kell venni aminek ennyi az ára. Az 1.9 tdi passatokat ennyiért nemigen kapsz jó állapotút. Ezért a pénzért vagy 1.9 tdi 80-as audit keress, ez még talán belefér ebbe a keretbe, vagy ami tuti jó választás lehet az egy isuzu motoros opel. Vagy astra, vagy b vectra. Fél misiért ezekből viszonylag jó állapotút lehet kapni, motorjai megbízhatóak, nincs különösebb típushibája, és átlag 5-5.5 literrel simán eljárnak.

2014. ápr. 3. 09:53
 8/22 anonim ***** válasza:
Akkor vegyél dízelt ha fuvarozni akarsz.napi pár 10Km-rre nem érdemes!
2014. ápr. 3. 10:57
 9/22 Dörmögő ***** válasza:
Miért nem?
2014. ápr. 3. 10:58
 10/22 anonim ***** válasza:
mert a turbó nem szereti a hideget
2014. ápr. 3. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!