Még nem cseréltem, és most eljött az ideje. Az egyik dolog, hogy nem tudom, milyet rendeljek. Találtam 2-3 különbözö formájút, amiröl azt írják, hogy kompatibilis a motoromhoz. Bármelyiket megrendelhetem szerintetek? Elég, ha a méretek passzolnak? Továbbá érdekelne, hogy cseréléskor mire figyeljek oda?
Nekem volt az előző motoromban Tokico, Nissin, SBK de mindegyik ugyanolyan formájú volt. Én mindig szettben cserélem a fékbetéteket elöl, bár szinte egyformán is kopnak. Tehát elöl 2 x 2 fékbetétet cserélek a dupla tárcsák miatt.
Ami a saját tapasztalatom, hogy pl SBK-ban van versenybetét változat, amit én nem tudtam felmelegíteni közúton és hidegen nem volt olyan hatásos mint a "road" utcai változat.
Szinteres betéteket használok, eddig még nem tapasztaltam, hogy ették e a tárcsát, ez szerintem régebbi motorokonál lehet lényeges.
2014. ápr. 1. 13:34
2/5 kata kata válasza:
Fékbetét vásárláshoz vidd magaddal a régi betéteket(első,hátsó)így biztos lehetsz,hogy a megfelelőt kapod a pénzedért.Netten venni rizikós mert ha nem jó a gépedbe ugrott a pénzed.Ugyan is nem cserélik vissza.
2014. ápr. 1. 15:46
3/5 anonim válasza:
Én amikor megvettem a motorom, szétszedtem mindkét féket, és megbizonyosodtam hogy az első-hátsó betétek egyformák. Tehát nekem előre és hátra ugyanaz kell.
Sok betét fajtát nem kapni boltokban, csak neten ezt is vedd számításba.
21F
2014. ápr. 1. 16:36
4/5 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek a válaszokat! Végül netről rendeltem. Kiszedtem az enyémből, lemértem, és méretekben/formában megegyezőt rendetem. Elvileg jó kell, hogy legyen. Ami még érdekelne: Az a rész, ami kopik, nemtudom, hogy hívják, talán ferodolnak? Van olyan betét, aminél ez az anyag pl. 4mm vastag, és van olyan, ahol 5-6mm vastag. Nem tudom, milyen volt eredetileg, mert azon szinte alig maradt 1mm. Az befolyásol valamit, hogy a vastagabbat, vagy a vékonyabbat veszem-e meg? a vastagabbat vettem.
2014. ápr. 2. 01:11
5/5 kata kata válasza:
A fékmunkahengereid nem egyformán dolgoznak,ezért vékonyabb illetve vastagabb az egyik mind a másik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!