Milyen autót ajánlanátok?
Ausztriába fogok átjárni dolgozni és egy autó vételén gondolkodunk. Napi ingázó leszek, ezért kb napi 80-90 kmétert fogok menni 5-6 nap a héten.
Kérdésem az lenne hogy maximum 1 200 000 ért milyen max 8 éves autót javasoltok, ami megbízható és keveset is fogyaszt.
Köszönöm a válaszokat.
Ha sokat mész akkor a dízel jobb választás.
Ha kisebb autó is elég, akkor Civic, Corolla, Astra (rozsdára figyelj, főleg mivel Ausztriában sózzák az utakat ami nagyon be tudja indítani), Golf.
Ha kicsit nagyobb kell akkor Octavia, Passat, Vectra, Accord, Avensis, Volvo S60
Szemelyes tapasztalat alapjan egy 2004-2005-os Peugeot 307 vagy Citroen C4 HDi-t mondanam a 110le-s valtozatbol mert azok meg nem voltak reszecskeszurovel felszerelve (FAP).
Motorikusan nagyon jonak es megbizhatonak tartom az ereje pont eleg de ha kevesled egy chippel fellehet huzni kb 145-150-re de itt mar a gyari kuplung megcsuszik...
Illetve ezekben is mar benne van a kettostomegulendkerek (bar mar az osszes korabeli dizelben benne van),de ami a jo hir hogya Berlingo-t is szereltek ugyanezzel a motorral es abban fixes lendkerek van, ugyhogy at lehet rakni es ha annak a tarcsajat felkevlaroztatod akkor mar a kuplungal sincs problema...
Amit nagyon igenyelnek az az olajcsere nagyon maximum 15e km-enkent es akkor mar nagyon jo minosegu olajjal (en 7500 km-enkent csereltem de en rugtam is neki)...
A fogyasztasrol atlag 4,4-5,2. A maximum autopalyan volt 7,5 liter es a minimum orszaguton 3,7 liter...
De ha nem akarsz ilyenekkel veszodni akkor van egy oregebb auto amibol nekem 2 is volt.
Citroen Saxo 1.5D a legfiatalabb ha jol tudom 2003-as. Az alkatresz nevetseges aron van hozza, nincs nagynyomasu uzemanyag rendszer hanem sima adagolo, 5 ajtos ,nem egy versenyauto de az autopalyas 150-160-at gond nelkul tudja
es mindezek melle nem eszik tobbet 5-5,5 liternel...
Javaslom olvas utan a totalcar.hu nepiteletek reszen...
Hja igen es barmilyen gazolajjal elmegy csak a 10e km-kenti olajcserenel kell gazolajszurot is cserelni, ennyi a titok...
Tobb ismerosom is futarkodik ilyenekkel, nemelyikben mar 500e km felett van es meg nem volt bontva a motorja es gondnelkul indulnak meg a hidegben is...
Bocsanat hogy ilyen hosszura nyujtottam...
Ha azt, hogy 8 éves nem nézzük:
Awensis 2.0 D4-D
Saxo/106 1.5 D
Opel Astra/Vectra 1.7 D (Isuzu)
Én ilyen egyszerűbbet vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!