Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől függ a rádiótávirányítós...

Mitől függ a rádiótávirányítós kulcs hatótávolsága?

Figyelt kérdés

2004-es Ford Focusom van. Hibátlan konstrukció, de a kulcs max. 3-4 méterről működteti csak a nyitószerkezetet. Volt egy öreg Astrám, az 50 m-ről, a második emeletről is simán vette a jelet.

Mitől függ ez? Az autó vételkészségétől, vagy esetleg a kulcsban levő elem töltöttségi szintjétől?

2014. márc. 28. 15:10
 1/4 anonim válasza:
Tartsd egy üveg ásványvíz mellé a kulcsod, vagy a fejedhez a víz felerősíti a hullámokat és megnő majd a hatótáv.
2014. márc. 28. 16:50
 2/4 kata kata ***** válasza:
Függ az elem feszültségétől is.
2014. márc. 28. 18:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne. Nekünk is az Astra-n - igaz kp-i zárra rákötött riasztó - a régi GT márkájú szintén nyitotta/zárta kb. 20 m-ről, miután ez elromlott, szereltettem bele ugyanilyen márkájú új riasztót, de ennek a hatótávolsága kb. 3 m. Úgy gondolom, valószínüleg biztonsági okai vannak, hogy csak közelről működik, ha ez a hatótávolság állítható és nem fix.

A másik ami zavar még, hogy nem elég hangos a szirénája. A beszerelésnél erre rákérdeztem, azt mondta a szerelő, hogy ez szabályozva van, hogy mennyi a maximum hangerő.

2014. márc. 28. 18:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Új pótkulcsot csináltattam a Focushoz, ez sokkal távolabbról működteti a központi zárat, szóval valószínűleg az elem van merülőfélben a régi kulcsban.
2014. jún. 18. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!