Napi használatra venni egy amerikai "izomautót", milyen ötlet?
Úgy néz ki, összejön a pénzem hogy vegyek valami autót magamnak, 2-3 millió körül gondolkodhatok.
Nagyon szeretem a 70-80-as évek beli amerikai autókat, amikből lehet is bőven találni a neten szép állapotúakat ezért a pénzért. (Lincoln, Mustang, stb)
Érdemes napi használatra ilyet venni? Mennyire megbízhatóak ezek az autók?
"Na meg ezek 20 liter körül esznek...."
Ha meg be is indítod, akkor meg még többet!!!
Én sem mondom, hogy jó ötlet, pedig nekem is nagy vágyam egy rotyogó V8.
Egy ilyen mókához elég jó fizetéssel kell rendelkeznek. Kb olyan, mintha 3-4 autót tankolnál egyszerre. Ezen persze lehet csökkenteni, pl LPG beszerelésével, úgy mindjárt lefeleződik a tankolási költség.
A másik dolog, hogy 2-3 millából nem tudsz venni népszerű típust. Tehát épkézláb Mustangot, Corvetett, Chargert nem fogsz találni ennyi pénzért. Big blokkos V8-at szintén.
A 3. dolog az alkatrész. Sajnos ez is kb duplája egy hétköznapi kocsihoz képest. Pozitíum, hogy nem egy túlbonyolított szerkezet egyik sem, tehát nem fog olyan gyakran meghibásodni, ráadásul minden túl van méretezve bennük.
Ha találsz egy "kis" blokkos 4-5000 ccm-st, valami nem népszerű típusból, esetleg még OT vizsgával is, azt érdemes lehet megvenni, hétvégente előveszed, mész vele 1-2 kört. Úgy nem sok a fenntartása.
Hétköznapra meg veszel valami 1000-es seggrakétát 2-300 ezerért 5 literes fogyasztással, és megspórolod vele, amit hétvégén elkocsikázol.
Köszönöm a válaszokat, valószínű egy 3-4 éves megbízható, jól felszerelt lesz akkor a pénzből, Ford Focusok tetszenek és jókat találni ennyiért.
Aztán az amcsi kocsit meg majd hobbiból jövőre, vagy amikor megint lesz ennyim extrába.
"(városban 26-30, autópályán 20-24)"
Az utolsónak csak gratulálni tudok az őszinteségéhez!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!