Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Napi használatra venni egy...

Napi használatra venni egy amerikai "izomautót", milyen ötlet?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, összejön a pénzem hogy vegyek valami autót magamnak, 2-3 millió körül gondolkodhatok.

Nagyon szeretem a 70-80-as évek beli amerikai autókat, amikből lehet is bőven találni a neten szép állapotúakat ezért a pénzért. (Lincoln, Mustang, stb)

Érdemes napi használatra ilyet venni? Mennyire megbízhatóak ezek az autók?

2014. márc. 26. 20:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

"Na meg ezek 20 liter körül esznek...."

Ha meg be is indítod, akkor meg még többet!!!

2014. márc. 26. 21:11
 12/20 anonim ***** válasza:
22%
Rossz ötlet.
2014. márc. 26. 21:22
 13/20 anonim ***** válasza:
59%

Én sem mondom, hogy jó ötlet, pedig nekem is nagy vágyam egy rotyogó V8.

Egy ilyen mókához elég jó fizetéssel kell rendelkeznek. Kb olyan, mintha 3-4 autót tankolnál egyszerre. Ezen persze lehet csökkenteni, pl LPG beszerelésével, úgy mindjárt lefeleződik a tankolási költség.

A másik dolog, hogy 2-3 millából nem tudsz venni népszerű típust. Tehát épkézláb Mustangot, Corvetett, Chargert nem fogsz találni ennyi pénzért. Big blokkos V8-at szintén.

A 3. dolog az alkatrész. Sajnos ez is kb duplája egy hétköznapi kocsihoz képest. Pozitíum, hogy nem egy túlbonyolított szerkezet egyik sem, tehát nem fog olyan gyakran meghibásodni, ráadásul minden túl van méretezve bennük.

Ha találsz egy "kis" blokkos 4-5000 ccm-st, valami nem népszerű típusból, esetleg még OT vizsgával is, azt érdemes lehet megvenni, hétvégente előveszed, mész vele 1-2 kört. Úgy nem sok a fenntartása.

Hétköznapra meg veszel valami 1000-es seggrakétát 2-300 ezerért 5 literes fogyasztással, és megspórolod vele, amit hétvégén elkocsikázol.

2014. márc. 26. 23:32
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, valószínű egy 3-4 éves megbízható, jól felszerelt lesz akkor a pénzből, Ford Focusok tetszenek és jókat találni ennyiért.

Aztán az amcsi kocsit meg majd hobbiból jövőre, vagy amikor megint lesz ennyim extrába.

2014. márc. 26. 23:56
 15/20 anonim ***** válasza:
Ilyen kocsikhoz az USA-ban kell élni, ott az egyszerű ember is megengedheti magának az ottani benzinárakkal nem nagy dolog, USA-ban 2 liter alatt biztos, hogy nem találni kocsit.
2014. márc. 27. 02:23
 16/20 anonim ***** válasza:
Fogadjunk, hogy találnál kocsit 2 liter alatt, nem is egyet.
2014. márc. 27. 10:55
 17/20 anonim ***** válasza:
utolsó válaszoló, nem találsz 2 liter alattit, mármint amerikai gyártmányt. Európai és import autókból természetesen van 2 liter alatti, de az más. Kérdező, neked tudok némileg segíteni, bár nem 70-80-as évekbeli autóm van, hanem egy 2005-ös Cadillac Escalade, a megbízhatósága maximális, napi használatra tökéletes, néha parkolással van kicsit gondom a mérete miatt. A fogyasztásról mit mondjak, egy 6literes v8-as 350Le-s motor eszik egy keveset (városban 26-30, autópályán 20-24), viszont nem szarakodik, van benne erő. Érdemes-e napi használatra, ezt neked kell tudni hogy képes vagy-e tankolni az itthoni benzinárak mellett.
2014. márc. 27. 13:29
 18/20 anonim ***** válasza:

"(városban 26-30, autópályán 20-24)"

Az utolsónak csak gratulálni tudok az őszinteségéhez!!

2014. márc. 28. 19:04
 19/20 anonim ***** válasza:
kombinált fogyasztásnak 16-18 liter van megadva az Escalade-nak, de nem lehet kihozni annyiból, az egyszer biztos!! Én 20 liter alatti fogyasztást soha nem mértem még autópályán sem, ahol viszonylag folyamatosan lehet haladni! Városban meg megálni-elindulni-megálni-elindulni... ilyenkor természetesen mindig többet eszik. (Úgy számolom a fogyasztást hogy megtankolom maxra a kocsit és mennyit megy le egy tankkal, lehet nem tökéletes ez a számítási módszer, de én így csinálom a számítást)
2014. márc. 29. 08:49
 20/20 BiTOPro97 ***** válasza:
Beszéld át Winkler Róberttel, vagy csak tanulj a hibájából!
2016. dec. 25. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!