Hány százalékos sötétítő fóliát lehet tenni az első ajtó üvegére, hogy még gyárinak tűnjön?
vmennyi, biztos van, az en kocsim ablaka is sotetebb, eredeti.
masreszt alapbol 50%os volt a szemuvegem, akkor az miben mas, mintha a kocsin lenne 25%, en ebbe is csak a penzlehuzast latom.
bar ejjel zavaro volt kicsit a szemuveg, de nagyon fenyerzekeny a szemem. boldogabb lettem volna ha elol 25% lehetne...
"lehet fóliázni az elsőket, csak nem zúl sötét."
Jah, persze. Ha az autó üvegei EGB jelzéssel ellátottak, akkor azok már gyárilag színezettek. Ezeknek az áteresztő képessége legyen 80% mondjuk. A leghalványabb víztiszta fólia is, ami még nem sötétít, max 80%-ot enged át. Ha a kettőt összeszorzod, akkor kapsz egy 64%-os fényáteresztő képességű oldalüveget. Na ezért nem lehet előre fóliát rakni :D
Köszi szépen a válaszokat.
Tudom, hogy törvényesen SEMMIT nem lehet, de pont azért kérdeztem, hogy mennyi az amit gyárinak hisznek. De szerintem megtudtam mindent, köszi :)
2. A vezető üléssor melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes "H" minősítő jellel, de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70 %-nál (AU 75, SCL).
3. Az első szélvédő esetében, kivéve a lehajtott napellenzők által takart felület (ahova sötétítő csík szerelhető), is fóliázható, érvényes "H" jellel rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál (SCL).
Nem tudom mikori törvények alapján lett megírva. Külön kiemelem, hogy az összegzett fényáteresztő képességről van szó. Bele kell számítani az alapból, gyárilag színezett üveget is + a leendő fólia áteresztését is és ezeket összeadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!