A2 jogosítvány feltételek, motorok?
Egy oldalon ezt olvastam: Legfeljebb 395 cm³ vagy efölötti, és 25 - 35 kW közötti motorkerékpár vezetésére.
Ennek értelmében, ha 395cmm alatt van a gép, akkor a teljesítménye akármekkora lehet? Van teljesítmény/súly korlátozás is ugyebár... most komolyan ezt meg fogja nézni bármelyik rendőr, hogy nem 0.2kw/kg hanem 0.25? Szerintem ki sem tudná számolni. :)
Ti milyen motort vennétek, ami megfelel a kategóriának?
Túra-sport, naked esetleg gyorsasági kategóriában.
Várom a válaszokat és köszi előre. :)
A2: min. 18 év, legfeljebb 35kW teljesítményig, de legfeljebb 0.2kW/kg teljesítmény, tömeg arányig. Hengerűrtartalomtól független, gyengébbet vezethetsz
Meg önállóságot is igényel, nekem kb 5 mp volt megkeresni és bemásolni neked.
"Legfeljebb 395 cm³ vagy efölötti, és 25 - 35 kW közötti motorkerékpár vezetésére."
Ez csak a vizsgakövetelmény, az iskoláknak ilyen gépeket kell használni a vizsgáztatáshoz!
"Ennek értelmében, ha 395cmm alatt van a gép, akkor a teljesítménye akármekkora lehet?"
Nem lehet, csak max. 35 kW.
"most komolyan ezt meg fogja nézni bármelyik rendőr, hogy nem 0.2kw/kg hanem 0.25?"
Nem olyan bonyolult feladat megszorozni a kW-ban kifejezett teljesítményt 5-tel! Ennyi lehet a legkisebb súly, ha a 20 kW-os motorod könnyebb 100 kg-nál, vagy a 35 kW-os könnyebb 175 kg-nál, akkor leszállít és tolhatod hazáig!
"Szerintem ki sem tudná számolni. :)"
Szerintem te se, hiszen egy egyszerű jogszabályt sem tudsz értelmezni! Ha meglepő is a rendőröknek kötelező az érettségi, ami neked biztosan nincs!
Harkonnen jól írja(mint általában mindent).Még annyit tennék hozzá,hogy ki sem kell számolnia a teljesítmény/tömeg arányt,mert a forgalmiban benne szerepel.
Egyébként Gs500,Er5 jó választás lehet kezdésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!