Lehetséges 16 évesen 250cc-s motort vezetni?
A 125-ösöket végéig néztem de alig van valami.
Ami van azt sem vinném el hosszabb útra.
Nem kell hogy menjen 400-at csak legyen kellően gyors és kényelmes egy hosszú útra.
Pl a Honda naked motorjai közt voltak régebben jók a kisebb szegmensben.
Természetesen lehet.
Viszont közúton nem szabad. 16 évesen max A1-es jogsid lehet. Az meg 125ccm és 11kw-ig jó. Ha bármelyiket meghaladja a kiszemelt motor akkor már legalább A2 kell.
(ismét egy kérdező aki nem tudja mi a különbség a lehet és szabad szó között)
Tudom mi a különbség
Amit nem tudok az az, hogy miért 125 a felső mérce.
Pedig suliba eljárni nem lenne jó robogón :D
Ha nemtudod megérteni, 16 évesenhogy miért nem lehet egy 20-30lóerős motort használnod szabályosan, akkor bajok vannak. Azért megpróbálom összefoglalni, hátha megérted.
Kezdjük ott, hogy egy 250-es motorral nem gyorsan lehet menni, hanem a magyar útviszonyokhoz, forgalomhoz képest száguldani. Egyedül pályára lenne kevés, de feltételezem, hogy az iskoládhoz nem autópályán vezet az út. Ha néha is olvasnál egy-két statisztikát szaklapot hamar kiderülne számodra, hogy a halálos motorbalesetek jelentős részét a 25-30 körüli korosztály szenvedi el. Ráül a frissen szerzett gixerre, majd padlógáz, motorozni nemtud, mert nem szenvedett meg a segédmotorral aztán a 125-össel, hanem egyből bele ugrott a mélyvízbe.
A motoros kultúra hiánya is látszik, mind autós és motoros részről. Autósok nem figyelnek, nem előzékenyek, a motoros meg csakazértis tiltásig forgatja a zöld után, hogy igenis ő a sebességkirály.
Azt se merném kijelenteni, hogy a 125ös kevés, Budapesten nem találsz olyat, hogy ne lenne biztonságosan elég.
Nem állítom, hogy kevés csak nincs olyan amin minimum egy órát jó végig ülni.
De akkor egy jobb kérdés ez lehetne, hogy van e jó túra jellegű 125-ös?
Megnézem őket
Főleg,hogy a hondáról jót hallottam enduro kategóriában (is)
Köszi az eddigi válaszokat mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!