Baj ha az autómat sokáig (pl.4 nap) nem gyújtom be és űl a "nagy hó kuckó" alatt? Tehet kárt valamibe?
Nekünk bár fűtetlen garázsban van az autó, ennek ellenére mindig azt mondja, hogy kell az autónak, hogy ha mást nem is, de naponta 5 percet beindítsuk.Hogy miért nem tudom, de biztos igaza van.
a hókupacot meg szerintem takarítsd le, feleslegesen ne korrodálódjon.
Nem baj. Viszont az akkut tartósabb üzemszünet esetére érdemes kivenni és hűvös, de fagymentes helyen tárolni, tölteni. Napi 5 perc járatás esetleg ahhoz is kevés, hogy a hidegindítás akkuzabálását visszatöltse, ugyanakkor a legjobban az indításkor (hideg) kopik a motor, nem üzem közben, tehát feleslegesen nem érdemes indítgatni.
Korrodálni meg nem a hótól fog, hanem a sótól (ha pl. sózott út latyakja áll rajta, de ehhez az is kell, hogy a nyers fémmel találkozhasson, nem pedig annak védőrétegével.
Nekem most jutott eszembe kivenni az aksit xD
Én mindig kiveszem az aksit ha nem használom az autót és fűtött helyre beviszem így sokáig megmarad és nem kell töltögetni.A havat szerintem seperd le róla de ha nem indítod be pár napig vagy hétig akkor se lesz semmi baja.
A naponta 5 perc hülyeség, egy autó fél évet simán kibír indítás menés nélkül, sőt még az 5 perc rosszat is tesz neki. Ha huzamosabb ideig állva hagyod akkor ki kell venni az aksit, de 4 nap az még semmi. Ha 2 hétnél tovább áll a kocsid akkor vedd ki az aksit. Pici viccelődés: Szerintem ne gyújtsd be az autód, mert elég! És ül, nem pedig ül! :)
De komolyra fordítva a szót semmi baja nem lesz szerintem a hó súlyától, de ha nagyon aggódsz akkor lemehetsz és lesöpörheted róla a havat, de elindítani mondom felesleges, mert több kárt teszel benne.
Előző vagyok, félreírtam:
*És nem űl hanem ül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!