Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha táppénzen vagyok (veszélyez...

Ha táppénzen vagyok (veszélyeztetett terhesként) az került valamibe a munkáltatónak, vagy az egészet megtéríti az OEP?

Figyelt kérdés
A munkáltató TB kifizetőhely, tehát ők számolják el a táppénzt, tőlük kapom, de eddig úgy hittem, hogy az OEP az egészet megtéríti. (Csak táppénz, betegszabadság már nem jár)
2011. nov. 8. 14:33
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Igen kerül!!!!!Nem tudom pontosan,de ha jól emlékszem olyan 30%-át a munkáltatod fizeti.Tehát neki nagyon rossz buli ha Te táppénzen vagy.Az én munkáltatóm ezt úgy oldotta meg,hogy megszüntette a céget és más néven újra indította.Így nekem megszünt a munkaviszonyom,nem kellett utánam fizetnie már,én meg mehettem munkanélkülire 6 hónapos terhesként.
2011. nov. 8. 14:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Szerencsére (lekopogom) nálunk nincs baj ebből, csak érdekelt.
2011. nov. 8. 14:40
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Nem, az első 2 hete neki kell kifizetnie, persze az enyém nem fizette ki nekem, de 100%, hogy neki más fizetnivalója nincs.
2011. nov. 8. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

1.vagyok

Pedig az új törvény szerint sajnos a munkáltató állja az első 2 hetet és utána a táppénz 30 körüli %-át:(((

Hidd el!!!Mert az én munkáltatóm ezt nem volt hajlandó kifizetni,és azóta is pereskedünk...mert a táppénzem ,ami a 8 hónapra járna még mindig nem kaptam meg,mert Ő nem fizette ki az aTb-nek a rá eső részt!

2011. nov. 8. 14:44
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudtam az új törvényről, tavaly szültem. Viszont, ha nálad megszűnt a cég, attól még a szabit ki kellett volna adnia és fizetnie és ha táppénzen voltál, azt is fizetnie kellett volna.
2011. nov. 8. 14:50
 6/9 anonim ***** válasza:
56%

sajnos a mai világban sok mindent kellene csak nem csinálják:(

Bíróságon az ügy,de abból én éhen halok:(

Azt mondja,hogy csődbe ment és nem tud fizetni és kész...közben a bátyja nevén meg megy minden tovább...

2011. nov. 8. 14:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az új törvény szerint a veszélyeztetett terhesség miatt nem jár betegszabadság, így a munkáltató azt nem fizeti. Viszont régi szabály (ami nem változott), hogy a táppénz 1/3-át a munkáltató fizeti.
2011. nov. 8. 15:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Pontosan úgy van, ahogy a 7. válaszoló írta.
2011. nov. 8. 17:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2011. nov. 8. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!