Használt autó kereskedőnél vettem autót, elég sok hiba előjött rajta, lehet ilyenkor valami kártérítést vagy valamit kérni az eladótól?
Kedves 35 százalékos ne találj már ki olyanokat amik nincsenek!
Lehet pereskedni igen de legtöbbször semmi haszna.Mivel "használt" járművet veszel így a vevő szava van az eladóéval szembe és igen képzeld el pont ezért van adásvételi szerződés ,mihenst aláírtad a szerződést az autó az új tulaj gondja ha kiszakad a kerék hanem ! Ezen nem változtathatsz te sem.Ép ezért van adásvételi szerződés ,hogy azzal tudomásul vetted az autó állapotát és barátom te vagy tévedésbe semmilyen állami törvény nincs ami ezt felül írja.
Nekem is lenen egy kérdésem miért lusták az emberek elvinni átvizsgáltatni valahova az autót mielőtt megveszik?
Ugyanis ha ebbe nem megy bele egy eladó akkor ott már valamit simlizik!
Amúgy meg ez olyan dolog veszel egy csokit nem izlik vissza mégy hogy adják vissza a pénzedet?
na ez a pofátlanság.
Amúgy meg az eladó is mondhassa hogy biztos a vevő tette tönkre az autót, a kereskedők meg még könnyedén csinálnak számlákat is amik az ő igazukat fogja bizonyítani az elvégzett javításokról!
Na most akkor mi van egyik szava a másik ellen!
Amúgy meg mondtam már ha valakinek nem telik ara sem ,hogy egy használt autót fenntartson és szervizeljen,az ne vegyen autót.Mellesleg pofátlan dolog hogy el is várják, hogy az előző tulaj javítsa meg az autót még azt is amit az új csóró tulaj tett tönkre rajta,vagy az olyan dolgokat amik pl a használatból adódóan elkopik!Arról meg nem az eladó tehet ha pl két héttel az eladás után tönkre megy egy kerékcsapágy ugyanis kopó alkatrész.
Tudom hogy van akiknek fáj az igazság de ez van.
nekem is volt pár használt autóm volt ami jó volt volt ami nem de nem mentem reklamálni és miért mert nekem kellet egy szóval sem erőszakoltak rám semmit!Viszont én is csak kapugaranciát adtam az autómra mikor eladtam. Szóval mindenki vállalja a következményét annak amit vett!
Ha meg ez nem tetszik valakinek és garancia kell az autójára keressen olyan kereskedést ahol használt autókra is adnak garanciát ,mondjuk ilyen helyeken általában a piaci ár felet adják a használt autókat is. Vagy vegyen új autót és fizesse a minimum 30 ezer ft-os lízinget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!