Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli gumi, nyári gumi? Ki...

Téli gumi, nyári gumi? Ki használ négy évszakosat? Mi a véleménye róla?

Figyelt kérdés
Saját tapasztalatokra lennék kiváncsi elsősorban. Ilyen van nekem is az autómon, de lenn a garázsomban pihen két téli gumi is.
2009. dec. 16. 19:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%

Én télen téli, nyáron nyári gumit használok.

Régebben, még egy előző autómon volt négy évszakos...akkor arra futotta. Mivel az az autó eléggé kis teljesítményű volt, és jellemzően városban használtam, ezért elment.

Igazából azonban nem jó, csak erős korlátok között. Télen nincs elég tapadó felület, nyáron kicsit olvad a forró aszfalton. Szóval szerintem a négy évszakos inkább kis teljesítményű autóra jó, amivel rövid távon, takarított utakon lehet közlekedni.

A két téli gumi, gondolom a hajtott kerekekre van szánva. Akkor majd a fara fog csúszni. Vagy az orra, ha hátsó meghajtású.Szerencsésebb a négy téli, négy nyári. Hosszabb távon nem kerül többe, mint a más megoldás, de sokkal jobb és biztonságosabb.

2009. dec. 16. 19:44
 2/14 A kérdező kommentje:
Kis teljesítményű autóm van. Dízel Felicia. Lehet felrakatom az elejére. Reménykedtem, hogy puha telünk lesz és nem lesz rá szükség.
2009. dec. 16. 19:51
 3/14 anonim ***** válasza:
56%

4 évszakos gumi: ami sok mindenre jó, az általában semmire..

A saját autómra van külön nyári és téli garnitúra, és óriási a különbség, én még november elején lecseréltem, felraktam a télit, és akkor is lehetett érezni, hogy kisebb lett a fékút és intenzívebb gyorsításnál is nehezebben nyikkant meg a gumi, jobban tapadt.

A céges autómon most is nyári gumi, van igen rossz érzés a sajátból átülni, az abs nem győz nyekeregni,l a legkisebb fékezésre is meg csúszik a kerék, nehezen indul el a hóban, gyötrelem, aki sokat autózik annak mindenképpen kell téli gumi, aki csak hébe-hóba használja a vasat és esetleg nem engedheti meg magának 2 garnitúrát annak lehet, egy kis lelki megnyugvás a 4 évszakos, de akkor jól nézze meg,hogy mikor indul el télen!

Inkább vegyél külön téli, nyári gumikat, ha lecseréled időben sokat nyerhetsz, ez a 2 szerintem tovább húza, mint 2 garnitúra 4 évszakos,amit ez idő alat elhasználnál, és a biztonságos autózáshoz kell a téli gumi!!

2009. dec. 16. 19:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor felvetődik bennem, hogy régen nem volt ilyesmi és nagyrészt eljutottak az emberkék A-ból B-be mégis. Végül is mióta vannak téli gumik?
2009. dec. 16. 19:56
 5/14 anonim ***** válasza:

Csakhogy régen mindenki Trabival, Ladával mászkált. Egységesen elcsúszkáltak a népek a céljukhoz, nem volt túl sok autó. Ha 5 óra volt az út a 60 km.-re lakó nagyihoz, akkor annyi volt. Az IFA-tól amúgy sem láttak, úgy füstölt.

Ma azért már más világ van, ezt tudomásul kell venni.

A biztonságos közlekedésért meg kell tenni, amit lehet.

Bevallom, az agyam sül el, amikor 2 cm. hó miatt beáll az út, mert valaki sajnálta a téli gumira a pénzt, és most kereszben áll az úton. Ha pedig valaki belém szállna, mert a gumik miatt nem tudja uralni a kocsiját, azt sem venném jó néven. Aki autóba ül, az nem csak önmagáért, hanem a többi közlekedőért is felelősséget vállal. Tudomásul kell venni, ez veszélyes üzem.

2009. dec. 16. 20:11
 6/14 anonim ***** válasza:

Régen is volt téli gumi, csak nem sokat ért. Ezért nem is volt szokás cserélni, csak aki tényleg állandóan úton volt. A mai értelembe vett téli gumi kb 15-20 éve létezik.

Hogy addig is eljutottak Aból Bbe? Hát persze, akkor is amikor még autók sem voltak!

2009. dec. 16. 20:14
 7/14 anonim ***** válasza:
56%

Mi szintén cserélgetjük a gumikat. Szerintem jobb, ha az ember kiad egy szett téli gumira (nyáron olcsóbb), mintha a négy évszakossal csúszkálnál ide-oda. Ráadásul mivel állandóan azt használod, gyorsabban kopik. Egy szett gumi szerintem röhögve kibírja a 3 évet, de ha mindig egy garnitúrát használsz, az 1-2 év alatt elkophat.

Én azt mondom, fő a biztonság! Ebben nem ismerek tréfát. Drága a gumi, de drágább legyen az életed!

2009. dec. 16. 20:16
 8/14 anonim ***** válasza:
56%

nem hiába az a neve, hogy TÉLI és hogy NYÁRI gumi. 4évszakos nem teljesíti egyik normát sem jóformán.

[link]

Én használok téli gumit, tapasztalat, hogy az első leesett hónál nem lehet közlekedni a 40-nel araszoló nyári/4évszakos gumisok miatt, pedig azért a 80-at simán lehet tartani akkor is. És sokszor emiatt van a baleset...

[link]

szép estét.

2009. dec. 16. 20:19
 9/14 anonim ***** válasza:
Az ilyen univerzális elnevezésű dolgok általában semmihez sem jók. A négy évszakos gumi télen rosszabb mint egy téli gumi, nyáron pedig rosszabb mint egy nyári gumi. Mindezek mellett forog vele a kerék, megy az autó tehát valamire azért csak jó :)
2009. dec. 17. 11:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg, de én nem használok téli gumit. Vagy 2 éve van nyárim előtte 4évszakos volt, és azt kell hogy mondjam, hogy télen SOKKAL jobb a 4évszakos, mint a nyári.
2009. dec. 17. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!