Csak városi használatra kis dízel? Pl: 206 1.4 HDi meg ilyenek? 1.6-os 3-as Golfot váltana. Városban futkozós munkám van, nem mindig melegedne be a motor.
Szia!
Az elején leszögezem, hogy rühellem a francia autókat, de a Peugeotnak az 1.4 hdi motorja remekül sikerült.
Több ügyfelemnek van ilyen autója, és 5 alatt megáll városban a fogyasztásuk.
Egyedül ezeknél az autóknál a hátsó híd a gyenge pont...típushibájuk sajnos.
3-as vagyok.
Még a hasonló jó tanácsok szoktak lenni mint hogy kis benzinest vegyél. Ehhez hozzáteszem hogy a kis benzines motor is csak kis kaszniban fogyaszt keveset.
Másik érvem a diesel mellett hogy kis fordulaton húz. Nem kell agyonpörgetni ahhoz hogy meginduljon, így a kedvező fogyasztás mellett elég erősnek érzed a gépet. A benzinesből például egy 100 lovas motorral szerelt autóval úgy közlekednek sokan hogy spóroljanak az üzemanyaggal hogy nem pörgetik 2-2500 fölé. Így még mindig többet eszik mint a diesel, viszont olyan mintha csak egy kis 60 lóerős autóval közlekednének.
Mindenkinek igaza van :)
Ez kimondottan egy városi szaladgálós autó, semmi baja nem lesz. De hosszabb utakra is ugyan olyan jó. A fogyasztás öt alatt. futóműve az lehetne keményebb és stabilabb is. Elől a futóműnél a stabilizátor rúdba a szilent szokta megadni magát, lehet hallani kotoncol :) De csak pár ezer szerencsére.
És ahogy az első is írta, ezeknek az autóknak a hátsó hídjuk a problémás. A baj az benne hogy kompletten egyben van az egész híd a futóművel és nem is újítják fel hanem csere az egész. Újonnan nagyon drága, 30 ezerért vettem egy használt jó állapotút a bontóban, másfél óra alatt, kicseréltem az egészet. Átpakoltam féket csapágyat mindent, szóval a csere egyszerű.
Na végül is csak arra akartam kilyukadni, ha ezt a típust akarod megvenni a hátsó hidját mindenképp ellenőriztesd le. mert valaki ezért akar tőle megszabadulni. Amúgy a kocsi rendben van. Amúgy több százezret simán elmegy a motorja azzal nincs baj, csak rendszeresen szervizelve legyen. Bocs kicsit elhúztam a választ :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!