Először a jogosítványt szerezzem meg, utána vegyek motort, vagy fordítva?
Ha jogsi nélkül motorozol, és elkapnak, olyan büntetést kapsz a nyakadba, hogy attól koldulsz - és teljesen jogosan.
Teljesen más vezetni egy motort, és megint más KÖZLEKEDNI. Az, hogy tudsz vezetni egy motort, nem nagy dolog - azonban ha nem vagy tisztában a szabályokkal, kresszel, hasonlóval, saját, és (még fontosabb) mások életével játszol.
Szerezd csak meg szépen a jogosítványt, aztán utána a motort, ha már legalább az alapok megvannak.
Attól függ. Én előbb vettem motort, azon tanultam vezetni. De nekem volt egy A-s jogsival rendelkező párom, aki elfuvarozott az oktatás helyszínére és vissza... Jogsi nélkül nem vezettem volna forgalomban (kicsit ugyan gyakoroltam, de forgalom nélküli helyen. illegálisan, de biztonságosan).
Ha nem veszek motort, nem tudom, mi lett volna, mert az én magasságomhoz nem volt motorja az iskolának... Az enyém nem is volt szétverve (amíg neki nem mentem a körözések után egy betonoszlopnak :D de az csak esztétikai hiba volt) s jó érzés volt a sajátommal menni, kedvelem a kicsikémet. Hallottam már olyan véleményt, hogy de mi van, ha nem lesz meg a jogsi. Ettől nem féltem, sőt. Elköltöttem egy milliót, nyilvánvaló volt számomra, hogy leteszem a jogsit, ha a fene fenét eszik is :D De amúgyis elég motivált voltam.
Ha előbb szerzel jogsit, akkor több időd van eldönteni, milyet is akarsz, kipróbálhatsz többfélét előtte.
Nem tudom hanyas motort akarsz, de en amikor az A2-t tettem le, én is így terveztem, kineztem egy Aprilia RS125-t elmentunk kiprobalni egy parkoloban, bejott, de a srac kert 2 honapot, mert addigra vesz autot, 1,5 honap alatt letettem a jogsit (marmint utana masfel) hivogattam nem vette fel vagy csak hebegett habogott, mig vegul letettem rola es sikerult vennem egy Cagiva Mito Evot (eg es fold a ket motor). Majd par nappal a megvetel utan nezelodok az RS forumban es latom, hogy a srac arulja a motort ami hajtokaros lett (hengercsere ...). Mondanom sem kell, hogy ránéztem a motoromra és csak annyit tudtam magamba kinyogni, hogy "ezt jol beszoptam volna).
Mellesleg a papir valoban jobb, mert azert az, higy feluksz egy motorra es vezeted onmagaban nem nagy dolog, de az, hogy az adott gepet mar tudd is vezetni az mar nagy szam, mert a menetbiztossagot az a 8-10-16 ora nem garantalja akit az iskolaban megtanulsz... Papir aztan motor... Nem fogsz rosszul jarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!