Ha automata váltos motorral rakom le a jogsim és váltósat hajtok lesz valami következmény?
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ha automata váltos 50es -re van jogsim és pl hajtok egy aprilia rs 50 akkor mi lesz a következmény ha elkapnak a rendőr azt tudja hogy váltósat nem hajthatnék?:D
köszi előre is.
De hajthatsz váltósat :D XD
ha te robogóval vizsgáztál és gyakoroltál kismotorból, akkor is vezethetsz váltósat! az nincs beleírva hogy váltós vagy automata!
"Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg."
Ha ezeknek a kritériumoknak megfelel akkor vezetheted, a váltó teljesen mindegy.
SMKP-nál nincs ez a korlátozás, csak nagyobb kategóriákban.
Gyakorlatilag minden iskola robogóval oktatja az 50-eseket, mert egyrészt kevés az 50-es váltós motor, másrészt a fiatal tanoncoknak elég megkülönbözötetni a bal kezüket a jobbtól, amikor indexelni kell, nem kell még nekik a váltóval való küzdés is :D
Én Honda Dio-n vizsgáztam, azóta egy Honda MTX-et, és a Simsonomat hajtom, robogón is csak nagyrobeszon ültem azóta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!