Szerintetek jó ötlet közös autó haverral? Egyedül nem lenen rá pénz, de mindkettőnknek tetszik, és mindketten fele-fele arányba fizetnénk.
egyik héten én, a másikon pedig ő használná.
Vannak ilyesmivel tapasztalatok?
Kedves előző, manapság akkor is így szokták használni, még ha eredetileg valóban rövid u-val is van.
Nyelvészkedni jöttél ide és kötekedni?
Nem jó ötlet. A tesómmal volt közös autóm. Szinte sosem volt gond abból, hogy ki vezeti.
Inkább abból, hogy minek takarítja ki az egyik, ha a másik aznap összehamuzza?
Milyen az, ha fekszek alatta, szerelek, nyakig úszok a zsírban/olajban, ő pedig kv-zik mellettem?
Párszor megbeszéltük, hogy nem csak a vezetés alkalmával közös, hanem szerelésnél is, de nem lett változás.
2 év után oda jutottunk, hogy nem mehetett tovább, külön autó kellett. Neki nem volt rá szüksége, kifizettem, később vettem másikat, a régit féláron sem akarta átvenni. Csajom megkapta féláron, öcsém használja a faterét, az enyémet pedig csak én használom.
Ha egy ügyletben két ember van, ott előbb utóbb nézeteltérések lesznek (pl. házasság :)) ).
Ezért nem jó ötlet.
A vége nagy veszekedés lesz és abban sem fogtok tudni majd megegyezni, hogy ha eladjátok, ki mennyit kap vissza. Még az üzemanyaggal sem tudtok majd dűlőre jutni, nemhogy a szervizzel, vagy ha valaki összetöri.
Lehet írni szerződést, amelyben kikötitek a szabályokat minden esetre kiterjedően, de attól még viták lesznek.
A túrós dologhoz: a túros sebeset jelent. A közös lónak sebes a háta. Nem túrós, elhiszem, hogy "újabban" így is írják, de ez nem jelenti azt, hogy jól is.
"Pattogatott_Kukorica nevű felhasználó válasza:
A lehető legrosszabb ötlet.
Közös lónak túrós a háta."
túrós? ó b+... talán túros a közös lónak a háta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!