Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jó ötlet közös...

Szerintetek jó ötlet közös autó haverral? Egyedül nem lenen rá pénz, de mindkettőnknek tetszik, és mindketten fele-fele arányba fizetnénk.

Figyelt kérdés

egyik héten én, a másikon pedig ő használná.

Vannak ilyesmivel tapasztalatok?

2014. márc. 4. 23:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is rossz ötlet, a 8as válaszolónak üzenném, aki bölcsnek akart tűnni a szólás,közmondásaiva, az helyesen így van: Közös lónak túros a háta (és nem túrós, mi a farkam ez, bukta, hogy túrós legyen?)
2014. márc. 5. 04:03
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Kedves előző, manapság akkor is így szokták használni, még ha eredetileg valóban rövid u-val is van.

Nyelvészkedni jöttél ide és kötekedni?

2014. márc. 5. 06:53
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem se jó ötlet.Nekem tesómmal volt egy közös trabantunk de akkor is ment a vita,hogy mikor ki megy vele azóta megfogadtam soha többet!
2014. márc. 5. 10:17
 14/21 Beviz Elek ***** válasza:

Nem jó ötlet. A tesómmal volt közös autóm. Szinte sosem volt gond abból, hogy ki vezeti.

Inkább abból, hogy minek takarítja ki az egyik, ha a másik aznap összehamuzza?

Milyen az, ha fekszek alatta, szerelek, nyakig úszok a zsírban/olajban, ő pedig kv-zik mellettem?

Párszor megbeszéltük, hogy nem csak a vezetés alkalmával közös, hanem szerelésnél is, de nem lett változás.

2 év után oda jutottunk, hogy nem mehetett tovább, külön autó kellett. Neki nem volt rá szüksége, kifizettem, később vettem másikat, a régit féláron sem akarta átvenni. Csajom megkapta féláron, öcsém használja a faterét, az enyémet pedig csak én használom.

2014. márc. 5. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha egy ügyletben két ember van, ott előbb utóbb nézeteltérések lesznek (pl. házasság :)) ).

Ezért nem jó ötlet.

A vége nagy veszekedés lesz és abban sem fogtok tudni majd megegyezni, hogy ha eladjátok, ki mennyit kap vissza. Még az üzemanyaggal sem tudtok majd dűlőre jutni, nemhogy a szervizzel, vagy ha valaki összetöri.

Lehet írni szerződést, amelyben kikötitek a szabályokat minden esetre kiterjedően, de attól még viták lesznek.

A túrós dologhoz: a túros sebeset jelent. A közös lónak sebes a háta. Nem túrós, elhiszem, hogy "újabban" így is írják, de ez nem jelenti azt, hogy jól is.

2014. márc. 5. 10:54
 16/21 anonim ***** válasza:
Azt lehet tudni, hogy milyen autóról van szó?
2014. márc. 5. 11:04
 17/21 A kérdező kommentje:
BMW 745i 2 millióért.
2014. márc. 5. 11:45
 18/21 anonim ***** válasza:

"Pattogatott_Kukorica nevű felhasználó válasza:

A lehető legrosszabb ötlet.

Közös lónak túrós a háta."

túrós? ó b+... talán túros a közös lónak a háta...

2014. márc. 5. 12:28
 19/21 anonim ***** válasza:
Akkor inkább vegyetek fejenként 1 millióért (ennyiért már átírással, egyéb költségekkel együtt, beleértve a kezdeti javításokat is,mint fékcsere, vízpumpa, futómű, szilentek, olajcsere, stb.) egy-egy darab E36 325i, vagy 328i-t, ha már mindenképpen Bmw a cél. Aztán járhattok pályanapra is versenyezni velük.
2014. márc. 5. 15:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Ti dolgotok bevállaltok e egy olyan autót aminek havi 1000 kilóméter mellett csak a benzinköltsége több mint 50 ezer forint.Éves fenntartása benzinnel együtt simán van 1M forint, és akkor még csak éves szinten 10en 1-2 ezer kilómétert számoltam.
2014. márc. 5. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!