Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2002-es Skoda SuperB-ben...

2002-es Skoda SuperB-ben milyen PD elem van?

Figyelt kérdés
2002-es 1.9 PD TDI. SIEMENS vagy BOSCH? Úgy tudom VolksWagen motor van benne.
2014. márc. 2. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen, döbbenetes módon minden Volkswagen (mint gyár/tulaj, nem mint márkanév) kocsiban VW motor van.

Valszeg Bosch (ld. [link]

Az az 1.9-es PD TDI VW generációk egész sorát szolgálta ki, az Octaviától az Audi A4-ig...

Egy dologra kíváncsi vagyok: ha még azt sem tudod biztosan egy motorrol, hogy ki gyártja, akkor miért érdekel, hogy ki gyártja az adagolót hozzá?

2014. márc. 2. 10:48
 2/6 egySanyi ***** válasza:

Mert azt meg gondolom a kérdező is hallotta, hogy az egyik fajtával lényegesen több volt a probléma, mint a másikkal.

2014. márc. 2. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez lehetséges, bár arról meg én nem tudtam. :D
2014. márc. 2. 11:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen. A SIEMENS PD elemekkel baj van a 2005 utáni Passat -nál. És nem tudom hogy a 2005 előtti Sperb-ben ugyan olyan BOSCH van-e mint a 2005 előtti Passat-ban ? Mert a BOSCH-al nincs gond.
2014. márc. 2. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Tehát mégegyszer a wiki oldal linkje:

[link]

1.9 R4 TDI PD 43-118kW[edit]

fuel system & engine management

Pumpe Düse (PD) direct injection (DI): engine-driven vane-type low-pressure fuel lift pump, four camshaft-actuated (via roller rocker arms) high-pressure Bosch 1,920 bars (27,850 psi) Unit Injectors with solenoid valve injection nozzles, Bosch EDC 16 or EDC 17 electronic engine control unit (ECU) with altitude compensation

2.0 R4 TDI PD 47-103kW[edit]

fuel system & engine management

Pumpe Düse (PD) direct injection (DI): engine-driven vane-type low-pressure fuel lift pump, four camshaft-actuated (via roller rocker arms) high-pressure Bosch 2,200–2,400 bars (31,910–34,810 psi) Unit Injectors with solenoid valve injection nozzles, Bosch EDC 16 or EDC 17 or Siemens VDO SIMOS PPD1 electronic engine control unit (ECU) with altitude compensation, EU4 compliant

Az oldal szerint Siemens csak a 2 literes motoroknál volt, az 1.9-esek ez alapján Bosch-t kaptak.

2014. márc. 2. 11:55
 6/6 anonim ***** válasza:

"Mert a BOSCH-al nincs gond."

Maradjunk annyiban, hogy a Bosch-sal nem volt gond. Veszel egy 12 éves Superbet 450 000km-rel, ott már lehet, hogy lesz gond a Bosch-sal is.. :D

Viszont a problémás Siemens PD elemeket gariban cserélték, így legrosszabb esetben is kb 5 évesek.

2014. márc. 2. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!