Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi baja lehet a kocsimnak?

Mi baja lehet a kocsimnak?

Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy nagyon hangosan jár a motor,ilyen kereplő hang. Mintha nagy lenne a szelephézag. Plusz megnéztem az olajszintet, és a nívópálca felénél volt már csak az olajszint, mikor 2 hónapja lett benn olaj cserélve és akkor maxon volt. Plusz azt is megfigyeltem, hogy az dolajbeöntő sapka széle ilyen fehéres barnás kox van. Az annak a tünete hogy összefolyhatott a víz az olajjal? Mert a kiegyenlítőtartályban a víz is eléggé fekete. El fogom vinni szerelőhöz csak kérdés hogy mégis mi lehet, és hogy sürgősen vigyem e el?
2014. febr. 28. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Henger , csapágyak, olaj pumpa..ezek a legvaloszinubbek.
2014. febr. 28. 09:46
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válasz, akkor az biztos hogy nem lesz olcsó mulatság igaz ? :D
2014. febr. 28. 10:57
 3/5 szelepke ***** válasza:

Lehet hogy semmi baja,csak túlspirázod az egészet,és egy jó kis pörgetés kell csak a motornak,hogy a hidrotőkék vissza tudjanak ülni a helyükre..

Ahány helyszinen méred az olajszintet,mindig mást fog mutatni,mert úgysem lesz vízszintes.

A másik..A hűtővíz nemlehet fekete,max a tetején úszik az olajsár...

Ha meg már olyan stádiumban lenne a hengerfej,hogy olaj megy a hűtőrendszerbe,akkor biztos hogy forralná a vizet,és fogyna is.

2014. febr. 28. 11:06
 4/5 A kérdező kommentje:
lehet hogy igazad van, de hidrotőke úgy tudom nincsa kocsimban. ez egy 1.4 benzines 98 as peugeot 206
2014. febr. 28. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Beállok a sorba, a hidrotőke csattogás a leggyakoribb. Nekem két gyakori olajcsere megoldotta (első körben az adalék nem használt). Ezekben kis furatok vannak, amelyeken keresztül bemegy az olaj. Ha elkoszolódnak, akkor nem lesz megfelelő nyomás a tőkékben és jön a csattogás.

De meg kell hallgatni, milyen a csattogás és hogy a motor melyik részéből jön, nem-e más alkatrész okozza.

2014. febr. 28. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!