Miért kell a tompított fénytszórót használni nappal is?
Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 21:52
1/40 anonim válasza:
Nem kötelező, csak könnyebben észre lehet venni az autót.
2/40 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, a KRESZ azt írja elő, hogy lakott területen kívül mindig fel kell kapcsolni a tompított fényszórót vagy nappali menetjelző fényt. Ennek oka az, amit az előző válaszadó is leírt: könnyebb észrevenni az autót. Egy szürke színű (megint divat az ezüst) autó ugyanis nagy távolságból tökéletesen bele tud olvadni az aszfaltba, viszont ha két világító fénypont van az elején, könnyebb észrevenni.
3/40 anonim válasza:
Nem elég látni, látszani is kell! :)
4/40 A kérdező kommentje:
Az ok hogy csökkent látási viszonyok közt be kell kapcsolni ,de napsütésben szerinte nem sok értelme van! Esetleg annyi, hogy sűrűbben kell izzót cserélni!
2009. dec. 11. 22:06
5/40 anonim válasza:
Nah majd ha belédszalad frontálisan egy másik autós, aki előzni akar majd akkor rájössz, hogy jobb a temetés költségét megspórolni mint egy ízzóét...
6/40 anonim válasza:
Mert vmi hülye kitalálta. Ausztriában is bevezették magyar mintára, aztán semmivel sem csökkent a balesetek száma. Utána meg is szüntették a kötelező fényszóróhasználatot...
7/40 anonim válasza:
hát én motorral elég sokszor voltam úgy hogy "majdnem későn" vettem észre egy balf*szt mert szürke kocsival nem volt képes felkapcsolni a lámpát (fényes nappal, viszonylag belátható szakaszon) főleg hogy a szemüveg mögül néha nem látni olyan tisztán mint a szélvédő mögül. van értelme felkapcsolni, és kapcsoljátok is fel, mert ha egy motoros nem vesz észre és úgy kezd előzni még te leszel felháborodva h micsoda paraszt holott esetleg a TE HIBÁD!
8/40 anonim válasza:
1./ lakott területen kívül, látási viszonyoktól függetlenül kötelező használni!
2./ még tökéletes látási viszonyok mellett is igen hasznos. ha kicsit figyelsz vezetés (utazás) közben, észreveheted, hogy mennyivel jobban észre lehet venni a kivilágított autót, mint azt, amelyik nem kapcsolja fel a tompított világítást.
9/40 A kérdező kommentje:
Normális látási körülmények között ha valaki nekem jön, akkor az nem a tompított fény hiánya okozza,hanem a figyelmetlenség,vagy sok egyéb más részegség stb! Én is vezetek de hamarabb meglátom az autót mint fényszóróját!
2009. dec. 11. 22:34
10/40 anonim válasza:
miből gondolod hogy nem az az oka? még sosem hallottál olyan balesetről amikor a láthatóság hiánya miatt volt baleset? tájékozatlan lehetsz.. és attól még hogy neked ilyen sas szemed van állítólag, attól még nem mindenkinek, kapcsold fel és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!