Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kié a kapubejáróm?

Kié a kapubejáróm?

Figyelt kérdés

Bérlek egy házat melyhez egy szépen lebetonozott kapubejáró is tartozik. A szomszéd, úgymond SAJÁT parkolójának nézni ezt. Többször megkértem már h ne álljon oda mivel én így nem tudok mozogni a kocsival. Ő azzal védekezik "nem a saját tulajdonom, majd talán ha az lesz... (gondolom a házra érti).

Szeretnék szabályosan eljárni és nem az első gondolatra hallgatni a fejemben(kiszűrni a kerekeit.

#kabubejáró
2014. febr. 27. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kresz 41. § (2)c) Tilos várakozni ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza.

Tehát ha te a telekről nem tudsz kihajtani miatta akkor hívhatsz rendőrt rá.

Amennyiben arról van szó hogy az utcán a ház előtt parkolnál de miatta nem tudsz, akkor sok mindent nem tehetsz, mivel hiába van leaszfaltozva, attól még közterület, az parkol oda aki akar.

2014. febr. 27. 11:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Kiszúrni a kerekeit(szándékosan rongálni) nem tanácsos, saját magadnak okozol kellemetlenségeket!

Ha akadályoz a ki/be hajtásban, rendőrt-közterület felügyelőt kell hívni!

2014. febr. 27. 11:56
 3/5 Dörmögő ***** válasza:
64%

Más kalubejáróját nem állhatja el maximum a tulaj engedéjével.

C pont a lényeg

Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

a) a három külön úttesttel rendelkező út középső úttestén;

b) lakott területen kívül főútvonal úttestén;

c) ahol a jármű az út menti ingatlanra való behajtást akadályozhatja;

[link]

2014. febr. 27. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

"Tehát ha te a telekről nem tudsz kihajtani miatta akkor hívhatsz rendőrt rá."

Az én esetemben egyszer már megtörtént. Velünk szemben egy sok lakásos társasház van, így fogalmam sem volt, hogy kié a kocsi, kit és hol keressem.

A rendőröket sem azért hívtam ki, hogy jól megbüntessék az illetőt, hanem azért hogy rendszám alapján megmondják, hogy kié a kocsi.

Na erre mi volt a rendőrök reakciója mikor kijöttek: mivel drót kerítésünk van, csípőfogóval vágjak egy lukat máshol a telken és álljak ki ott, utána meg drótozzam vissza. Ők csak abban az esetben intézkedhetnek, ha bebizonyosodnak róla, hogy így sem tudok kiállni.

Hát ennyit a Kreszről, meg a hivatalos eljárásról! Marha jó.

2014. febr. 27. 14:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2014. márc. 4. 20:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!