Karosszériajavítás kis felületen, házilag?
Az autóm bal első sárvédőjén, kb. fél tenyérnyi nagyságban felhólyagosodott a fényezés, alatta pedig rozsdásodni kezdett.Megoldható lenne a házilagos javítás?
Próbáltam utána nézni.Hozzáértőktől kérdezném, jó megoldás lenne e letisztítani(Drótkefe?),majd utána Loctite rozsda átalakítóval, és Teroson rozsdagátló alapozóval kezelni?
Igen, B corsa. Köszönöm a tanácsokat.
Kedves utolsó. Cinizmusoddal nem vetted el a "lelkesedésemet". Ez van, ebből a helyzetből kell kihoznom a legtöbbet.

Nem cinizmus, őszinte tiszteletem a hozzáállásodhoz!
Fehéren-feketén el kell dönteni, hogy még kb. hány évig tervezzük használni az autót.
Ha még van benne 4-5 év, sőt akár több, nos akkor elkerülhetetlen lesz javítóívekkel lakatoltatni és ott festetni.
Ennyi idő alatt már "megtérül" mesterrel javíttatni, mert házilag
folyamatosan,
erőn fölül meg kell szenvedni a látszatra szép eredményért.
(Persze ez nagyrészt csak esztétika, mert az üzembiztosság nem függ tőle. Műszakin is átengedik, amíg mások ruházatát nem veszélyezteti a hámló rozsda.)

Akkor félreértettem, elnézést érte.
Egyenlőre nem tervezem/nem tudom lecserélni.
Tudom, hogy hosszú távon, profi, tartós eredményt karosszérialakatossal tudnék elérni, de egyenlőre ezt nem tudom megoldani.Viszont azt sem szeretném hogy még tovább romoljon a helyzet, ezért gondoltam, hogy s.o.s. "orvoslom" a problémát, amíg szakember kezébe nem tudom adni.

Tapasztalatból írok, Skoda Feliciánál - műanyag borítás nélkül - leplezetlenül, típushibaként jelentkezett a rohadás.
(15 ezerért javítóívvel hegesztették, plusz elemenként 15-ért fényezték. Ezeken 4-5 év után jelentkezett újra a rozsda, gondos üregvédelem ellenére sem lett gyári állapot.)
A csomagtér ajtón van műanyag burkolat, az alatt viszont át is lyukadt a lemez, amire kilátszott a rozsda a díszléc mentén.
Összességében ezekre a javításokra többet kellett költeni, mint az autó piaci értéke.
Csakis szoros érzelmi kötődésből "érte meg" áldozni rá.
Házilag értékelhető eredményt még nehezebb elérni.
Nem csak szoros érzelmi kötődésről van szó, inkább anyagi a probléma része.
Egyenlőre - mint említettem - "tűzoltásról" van szó.
Pár hónapnyi "türelmi időt" szeretnék csak nyerni.

Köszönöm a helyesírási javítást.
A kocsin jelenleg fent lévő sárvédő helyett kaptam ezt a darabot.A jelenlegi sokkal durvább állapotban van.

Furcsa, hogy a bal elsőről van szó.
Általában a jobb hátsó kezd rohadni, az megy többet az útszéli tócsákban.
(Amúgy ördögi kör a karosszériázás, mert ha egyszer már elkezdünk költeni rá, utána
túlértékelve a járművet,
megint és megint fizetünk a javításért. Végül többe lesz, mint egy sokkal fiatalabb autó.
Pedig gyakran érdemesebb megválni, cserélni a gépet.
Csak sajnos erre nem mindenkinek van lehetősége.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!