Karosszériajavítás kis felületen, házilag?
Az autóm bal első sárvédőjén, kb. fél tenyérnyi nagyságban felhólyagosodott a fényezés, alatta pedig rozsdásodni kezdett.Megoldható lenne a házilagos javítás?
Próbáltam utána nézni.Hozzáértőktől kérdezném, jó megoldás lenne e letisztítani(Drótkefe?),majd utána Loctite rozsda átalakítóval, és Teroson rozsdagátló alapozóval kezelni?

Amit leírtál,az eddíg jó.
Ha van érzéked hozzá,utána glett (nem teszkós),csiszolás,fújás,összepolírozás.

Köszönöm a válaszokat!
Nő létemre azt hiszem próbálok igényes lenni. :)
De sajnos ezt egyedül kell megoldanom. Nem szeretném ha tovább romlana a "helyzet", mivel tervezem szakemberrel is rendbehozatni, így ez most amolyan "végszükség" lenne.
Köszönöm!
A korant-nak cak rozsdagátlóját találtam a neten, akkor tisztítás után elég lenne csak azt használnom?

Ha nem valamilyen konkrét külső sérülés miatt kezdett rozsdásodni, akkor sajnos összetettebb a probléma......
Nyilván azonos mértékben belülről is rohad, ott pedig nehéz olyan alapossággal eljárni, mint a kérdésben precízen le van írva......
Valószínűleg csak javítóívvel lakatolva, majd korrekt
üregvédelemmel lehet tartósan javítani.

Nem külső sérülés miatt rohad.
Bal első sárvédőről van szó, a kerék feletti részen, ahol egy műanyag védőburkolat is van a sárvédőn.

Milyen autó?
B corsa? :)
Fémtisztára le kell csiszolni, és ha megvan a gyári szín(kikeverhető kis flakonba is) avval lefújod, nem fog látszani semmi, és jódarabig tartani fog, én így szoktam. :)
De azért inkább valami hapsit kérj meg rá, biztos megcsinálja Neked...;-)

Jaj....., véletlenül sem akarom elvenni azt a csodálatos lelkesedést és a bámulatos szakértelmet, amiről profi tanúságot ad a kérdésben.
Sajnos komoly a probléma, sőt szimmetrikusan, körben a hasonló helyeken időzített bomba ketyeg.
Kb. 2 év múlva mindenhol ki fog jönni, csak még leplezi a műanyag elem.
A legrosszabb, hogy igen, belülről indult a rozsda.
Csak kívülről kár a fáradtságért, csalódást okoz, hogy hiába a gondosság, profi anyag, belülről nem hozzáférhetőek az üregek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!