Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mondják ezt az ismerősei...

Miért mondják ezt az ismerőseim, haverjaim?

Figyelt kérdés

Apum 340.000 ezer ft ér akarna nekem autót venni ,hogy tudjak min megtanulni vezetni.Ki is néztünk egy 1.0 swiftet .De mindenkitől főként a haveroktól csak a megjegyzéseket,hogy miért suzukit veszünk úgy is meghalok benne stb aranyos kis beszólásokat hallgatok minden nap.De nem tudom mi bajuk a swiftel ,én annak is örülök hogy legalább ilyen kocsit is kapok így 17 évesen. Tényleg ennyire rossz és ciki autók a swiftek?

Mert szinte mindenhol csak az utálkozást hallgatom.

2014. febr. 25. 20:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
86%

Szintén 17 vagyok. Ha minden jól megy ahogy betöltöm a 18-at összegyűlik a pénz autóra. És hát tőlem is kérdezték,hogy milyet szeretnék. Mondtam,hogy Suzuki swiftet,hát kb ugyan azok a reakciók,mint neked. Szépen elmagyaráztam nekik,hogy maradjanak már a bugyijukba,hogy ilyennel akarnak piszkálni. Se jogsijuk se 5 forint spórolt pénzük akkor ne ezzel szekáljanak.

A másik meg az,hogy ennyi idősen ez az autó az amit meg is tudok venni és fent is tudom tartani, ha ne adj Isten valamit csinálok vele ,meghúzom vagy bármi baja lesz akkor nem kell 3 hónapig a garázsba álnia,hogy összeszedjem a pénzt,hgy megjavítsam. Bár é nem az 1.0 swifteket nézegetem,de lényegtelen.

De mikor megjegyeztem,hogy a Peugeot 206 az ami nagyon tetszik akkor persze mindenki elvolt ájulva,hogy hűű az a jó autó.

Ne foglalkozz velük. A lényeg,hogy balesetmentes közlekedésed legyen,nem az,hogy Suzukival vagy Opellal jársz. A másik meg nagyon rendes dolog apudtól,hogy vesz neked egy autót ennyi idősen, nem sokan kapnak autót ajándékba. Lesz kocsi a popod alatt és ennyi. Nekik meg nem.

Ne értsetek félre. Nem az a gondom,hogy nem szaladgál minden 17-18 éves kocsival,de ne magyarázzanak már ilyeneket. Ha több pénzem lenne és többet tudnék rászánni én se ilyen autót vennék,de első autónak számomra tökéletes.

2014. febr. 25. 22:20
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt mondhatom, amit a többiek. Ne foglalkozz velük. Teljesen jó kezdetnek egy Swift. A vételár egy dolog, de nem drága a szervízelése, keveset eszik... Mi is azt vettünk volna, ha nem tartjuk rondának a régi Swiftet, így egy Yarisunk van, 1.0-s, gyönge, de az nem baj, vásárolgatni és elmenni néha ideoda teljesen jó, más célokra van motorunk. De ahhoz is 30 közelébe kellett kerülnünk, hogy bicajon kívül legyen más járművünk... Teljesen jó, hogy "legalább" az egyetlen személy, akinek igazán számít a véleménye, nevezetesen Te örülsz az autónak s nem vagy olyan, mint sok elkényeztetett kölyök, aki nem becsüli meg, amit kap. Megtanulni vezetni s használni erre-arra teljesen jó lesz, aztán ha majd lesz rá pénz s elég tapasztalt leszel ahhoz, hogy igazán értékelj egy jobbat, majd veszel. A suzukikat szidni elég régóta népszerű, de elég primitív dolog, amikor egyszerűen ez az ésszerű megoldás anyagi és talán egyéb okokból is.
2014. febr. 25. 22:53
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1.3 8 szelepes Swiftem van. Nagyon jó pörgős autó, apámmal vettük közösen, azóta kijöttem vele Németbe, semmi panaszom rá. Nagyon jó pörgős motorja van ami egyszerű, mint a faék, jó fogyasztása és semmi igénye. Csak tankolom meg mosom. Lada után még kényelmes is :)) Ajánlani tudom kezdő autónak.
2014. febr. 25. 23:02
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel,mit szólnak mások?
2014. febr. 25. 23:22
 15/40 anonim ***** válasza:
*itt nem a válaszadókra vonatkozott, hanem a kötözködős haverokra:)
2014. febr. 25. 23:42
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem a biztonságáról híres a Swift I, ebben igaza van a haverjaidnak. Nem is egy remekmű, de első autónak optimális választásnak tűnik a típus. Az 1.0L motor azonban elég vérszegény.

Ha lenne más választási lehetőségem én sem rajonganék a Swiftért, de fenntartási szempontból ígéretes, valamint elég könnyű vele elboldogulni friss jogsival.

A Suzuki gyakorlatilag az új Trabant lent Magyarországon, csupán ezért ciki. A Suzuki tulajdonosok viszont többségében elégedettek.

Privátban ajánlok még egy konkrét típust, amire a legtöbben biztosan bólogatnának, bár ez valószínűleg az általatok kinézett Suzukihoz képest idősebb évjáratot képvisel.

2014. febr. 25. 23:54
 17/40 anonim ***** válasza:
Nem bántásból, de rohadt jó annak, aki a szüleitől kap autót. Nekem hiába van meg a jogsim már rég, ha azóta se jött össze autóra pénz. :(
2014. febr. 26. 01:23
 18/40 VarMa ***** válasza:

Kezdo autonak nagyon jo a kis Swift, egyreszt azert mert hegyekben allnak hozza a bontoban olcson az alkatreszek (ami ugye egy egy horpadasnal jol jon), illetve az autos boltokban is gombokert vannak hozza alkatreszek.

Nem mellekesen nagyon megbizhato auto es jol is fogyaszt...

Ami negativ vele kapcsolatban hogy nulla becsulete van az autonak, jo nehany hulye miatt... Az teny hogy gyengebb a torestesztje mint a korabeli autoknak, de arra hibatlan amire hasznalni fogod, es nagyvaloszinuseggel nem fog otthagyni az utszelen sem...

Egy szo mint szaz jo valasztas elsoautonak...

2014. febr. 26. 05:30
 19/40 anonim ***** válasza:
50%

17 éves vagyok , és nagyon utálom az ilyen gyökereket akik ilyenbe belekötnek , legszívesebben olyat bedurgatnék nekik hogy megszakadnak... Suzuki Swift egy teljesen reális és vállalható autó olcsó , keveset eszik , olcsón fentartatható , elnyűhetetlen a motorja nem nem vagy suzuki fan sőt nem is volt valószínűleg nem is lesz suzukim de ezek adtól még tények , és egy fogalamtlan kis ge**ci ne hogy már ezen nevessen a szét hullott kadettjával omg , mert ideg rohamot kapok

ilyen szempontból szerencsésnek tartom magam /környezetem osztályunkba van trabaontól ladán és újabb skodákon keresztül felső kategóriás autóval rendelkező is de soha semelyikünk nem szólta le a másikat , másrészt párszor főleg most télen hajtottam egy 1.3-as swiftet és sokkal jobban élveztem a vezetés mert csuszkáltam vele , pörögtünk kézifék minden anélkül hogy azon kelett volna gondolkodnom hogy mit török le skodáról vagy mi baja lesz.. amiért otthon meg p*csáznak jó lesz az suzuki , ha meg faszoskodnak és nem laksz mesze meg keresem őket xd mi településen laksz ha szabad kérdezni?(megyével együtt)

2014. febr. 26. 07:22
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Ja, mert szidják a swiftet, akkor mondd meg hol laksz és megyünk megverjük őket, mert az sokkal érettebb viselkedés. Majd pár pofontól úgy fogják gondolni, hogy a swift jó. Na ilyen egy 17 éves gondolkodásmódja.
2014. febr. 26. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!