Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért pörög fel a motorkerékpá...

Miért pörög fel a motorkerékpár ha kiürül a tank?

Figyelt kérdés
2T motor és mikor már kevesebb benzint kap mindig nagyobbra emelkedik a fordulat. Ilyenkor erősebbnek éreztem a motort, csak aztán le is állt mert ugye benzin nuku.
2014. febr. 25. 19:03
1 2
 11/12 akos127 ***** válasza:

Szia,

olvasom a kérdésed és a válaszokat. Igen helyeseket írnak de ami már ennyit eszik ott nagyobb probléma van, nem a motorral csak is a karbival, amit inkább egy szerelő ismerősöd vagy szakemberrel kellene be álltatni.

Na nézzük, én az úszószintet nézném meg először, persze kell a gyári adat amit a motor szervizkönyvében találsz ha meg van. nekem gyanús hogy nagyon magas a benzin szint.

Lehet a tűszelep sem zár jól. Az csere. Úszószinten tudsz állítani.

Utána, milyen állapotban van a légszűrőd? Van valami változtatás? Tuning? A légszűrő eltömődése is dúsítja az üzemanyag keveréket.

Nézd meg az alapjárati (kisebb) fúvókát lehet laza vagy kiesett, na azért azt nem, de azt is lehet kisebbet betenni ha tényleg szükséges.

Ötödik a listán a főfúvóka... ha az előzőekkel nem találsz hibát akkor lehet a főfúvóka túl nagy, de azért ezzel vigyázni kell mert ha mégis jó méret és ha kisebbet teszel be keverék olajozású motornál megragadhat a motor a túl melegedés és a kevesebb olaj kombinációja miatt. a külön olajozású akkor csak a gyorsulás kárára és a végsebességre hat, a főfúvókát amúgy teljes gázon kell beállítani.

Utána, a közép tartományért felelős súbertű. Ezen általában 5 állítási lehetőség van. Ha feljebb helyezed az e-clippet (nem jut eszembe a Magyar neve) akkor a tű lejjebb kerül és kevesebb üzemanyagot enged be a torokba ugyan annyi levegő mennyiséghez.

Ezeken kívül még van egy pár dolog ami mind befolyásolja a tökéletes keveréket, de ezek már majdnem feleslegesek elmondani.

Fontossági és ésszerű sorrendben van nagyjából amiket leírtam, ha sikerül ha nem írjál ide hogy hogy mennek a dolgok.

Üdv

Ákos

London

2014. márc. 1. 15:07
 12/12 anonim ***** válasza:

Csak, hogy alátámasszam: [link]

02-25 19:35 voltam

2014. márc. 11. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!