Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rejtett indításgátlót érdemes...

Rejtett indításgátlót érdemes beszereltetni autóba?

Figyelt kérdés
megnehezíti a tolvajok munkáját vagy már tudják, hogy hol keressék? egyáltalán hova érdemes esetleg tetetni a kapcsolót?
2014. febr. 21. 12:53
1 2 3
 11/21 szelepke ***** válasza:
100%

Alap riasztó kábé semmit nem ér,ha egy ún.profi tolvaj veti ki a hálóját a gépre..

A rejtett kapcsoló az szinte 100%-os védelem. A dél-pesti kórház elől próbálták meg elvinni a verdámat,gyújtáson volt,amikor visszaértem,nyílván az önindító is tekert rendesen szegény..:-)

Hová tedd? Oda,ahol még teis alig találod meg. Ne a kézifékhez,váltógombhoz,hanem a műszerfal mögé valahová..

2014. febr. 21. 15:31
 12/21 A kérdező kommentje:
viszont egy piros lámpánál való lefulladásnál érdekes lehet ez a gombbal indítás :D :D :D
2014. febr. 21. 15:38
 13/21 A kérdező kommentje:
az ajtó is nyitva volt?????
2014. febr. 21. 15:39
 14/21 anonim ***** válasza:

ac-pumpára egy rejtett kapcsoló,és az autó sehova nem megy.

Persze a tréler ellen nem lehet nagyon védekezni.

Gps van zavaró,sajna.

2014. febr. 21. 16:37
 15/21 smitwesson ***** válasza:

szerintem váltózár! Azt kiiktatni nehezebb és sokkal időigényesebb mint egy rejtett kapcsolót megkeresni.

Gondold csak végig. Jön a suhanc, valahogy kinyitja az ajtót és beül majd magára csukja az ajtót, majd keres és keres meg mahinál és ez sajnos senkinek fel sem tűnik. Ha nem indul és nagyon kell a vas akkor üresbe teszi és eltolja kb 100 métert és ott van még 10 perce keresni az indításgátlót, de egy váltózár az bizony ott virít és mutatja magát"én örzöm az autót" Ahhoz, hogy a váltózárat kiiktasd, bizony alá kell feküdnöd és bizony a sötéttel a szűk helyekkel meg kell küzdened, és némi szakmai felkészülés sem ártana na meg mechanikai hozzáértés. Azt az autót nem tolod félre, mert nem akarsz küzdeni a letört fejű csavarokkal vagy a bovden kiakasztásával inkább keresel egy másik gépet amit nem "őriz egy váltózár" szerintem tudom hogy 30-50 ezres de visszahozza az árát. kb ennek a dupláját fizetnéd ki ha vissza akarnád vásárolni az autódat

2014. febr. 21. 17:20
 16/21 A kérdező kommentje:
Van benne autolock2000 kormányzár, egész kormányt eltakaró, 30 e ft-os, alapriasztó, gyári indításgátló és ez a rejtett indításgátlót tetetem bele. lehet, hogy váltózárat is fogok, de egyelőre csak 10 e ft van rá, 50 e ft nincs. és van rajta casco. 10 éves suzuki. :D
2014. febr. 22. 10:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem erre az értékre és casco mellett ,bőven elég az említett védelmed. A Suzuki nagyon gyakori, ha ott virít a nagy batár autolock sokkal egyszerűbb a tolvajnak 50 méterre egy másik Suzukit keresni amiben ez nincs.
2014. febr. 24. 19:25
 18/21 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is abban bízom, hogy másikat választ. 1 hete az 50 m-re lévő, ugyanilyen típusú, ugyanilyen színű suzukit ellopták, ezért is ijedtem meg. abban nem volt kormányzár, az biztos, mindig néztem, hogy remélem, hogy majd esetleg azt választják. háááát, nem ellopták? ! :( egyébként ignis.
2014. febr. 25. 00:50
 19/21 anonim ***** válasza:

Ezt a rejtett kapcsoló-mániát nem értem. Egy valamire való autótolvaj leszedi a kormányburkolatot és rögtön kiszúrja, hogy mi az, ami "nem oda való", még ha jelöletlen vezetékkel kötöd is be.

Kb. 15e Ft-ért lehet kapni transzponderes indításgátlót, amit ugyanúgy megtalálnak, de legalább babrálnia kell vele, ha át akarja hidalni.

Ez egy végtelenül egyszerű szerkezet, egy doboz, pár vezeték. Egy hurkot kell valahol elrejteni, az autó akkor indul, ha a hurok előtt elhúzod az egyedi transzpondert. Ez a legolcsóbb megoldás.

Nem egy atombiztos védelem, de a barkácsolt rejtett kapcsolónál többet ér (jó tudom, az ingyen van).

2014. aug. 17. 23:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez a rejtet kapcsoló amúgy a '80-as évekből datálódik, akkor tökéletes eszköz volt ara, hogy megvédjék vele a Zsigulit a maiaknál sokkal felkészületlenebb tolvajtól. Akkor a tolvaj zsebében tolvajkulcs volt és nem komputer machinálásra kihegyezett laptop meg kábel.

Azóta sokat fejlődött a technika, sajnos mindkét oldalon, tehát a tolvajok is felkészületlenebbek lettek. De persze ha nagyon nincs pénz komolyabb védelemre, a semminél most is jobb.

2014. aug. 18. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!