Fiat Tipo 1.4-em és túlfogyasztása van mitől lehet?
Karburátoros,vagy injektoros a "táltos"?:)
Nekem mind 2-höz volt szerencsém.Ha karburátoros:egy alapos tisztítás(sűrített levegővel,minden furatot,fúvókát)majd az úszóval beállítani a benzinszintet a karburátorházban.Ezek talán segíthetnek.Ha injektoros:Szarabb a helyzet,mert lehet hőmérséklet jeladó,lambdaszonda,vagy injektorfej hibája is.Akár milyen is,légszűrő csere esetleg gyújtógyertya csere és benzinszűrő csere is indokolt ilyen esetben,feltéve ha régen voltak cserélve!A hűtővíz rendesen bemelegszik,mert ha nem,ez miatt is túl dúsíthat az injektor(ez olyan mintha folyton szivatóval menne a kocsi)Általában ezt a hibát okozhatja,hibás termosztát is.Egyébbként nem biztos,hogy olyan rengeteg a 10 literes fogyasztás,ha sokat van rövid távokon használva,kicsit sportosabb stílusban vezetve.Az enyém,most,hogy minden jó rajt(elméletileg),úgy fogyaszt8-8,5-et,hogy nagyon nem taposom neki és általában szólóban megyek vele.Nyáron el szokott lenni 6.5-7literrel.
Tehát oka a túlfogyasztásnak rengeteg lehet.Remélem tudtam jó tippet adni.Sok sikert a hiba feltárásához!
Az előző kommentáló szavait kiegészíteném, hogy egy esetleges kipufogó hiba is okozhat fogyasztásbeli hibát. Nekem lyukas volt, emiatt a lambda szonda hibás értéket küldött. Bár az enyémnek más baja is volt, a kipu javítás után még újra állítottam (és fényesre mostam) a folytószelep potenciométerét. (látom neked is Időszámítás Előtti autód van, tehát ez neked is segíthet)
Amúgy az anyósülés előtt lábnál van az ECU, ha elviszed szakihoz, a kicsike egy műszernek nagyjából elmond minden panaszát, és a szervíz ára sem feltétlen drágább mint párszáz km túlfogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!