Műszaki vizsgára ellehett vinni üzemképtelen motort?
Mindenkinek mondják, hogy indítsa be a motort.
2009. dec. 10. 19:24
2009. dec. 10. 21:11
Ez olyan, mintha én mennék a nőgyógyászhoz mert a feleségem nem ér rá.
2009. dec. 11. 09:39
14/22 A kérdező kommentje:
Beszéltem az egyik ismerősömmel,mult héten vitt műszakiztatni egy 350es jáwát,és mondta,hogy nem kell beinditani.Évek óta hord motorokat műszakira,nevetve kérdezte,hogy miért kéne beinditani.(Ja a gyengébbek kedvéért,nem autóról beszélek)
Én is akkor csak nevetve kérdem: mi a jó ***-nek (-nak) kell akkor a műszaki szerinted, ha nem fontos az, hogy egyáltalán tud-e menni a jármű. Azért annak talán az az elsődleges rendeltetése hogy menjen az úton, önerővel mozgásba jöjjön... és ahhoz motor kell, ami forog-megy és azt szoktuk ellenőrizni alapként a vizsgán.
- Motorkerékpárról (is) van szó.
2009. dec. 12. 01:22
16/22 A kérdező kommentje:
utolsó hozzászóló..Ez egy Izs 49 ritka hozzá az alkatrész mint a fehér holló.most jár le a műszakija és szeretném hogy a papirjai folyamatossan rendbe legyenek.Ha majd tudok hozzá alkatrészt szerezni akor megcsinálom de az nem most lesz de a műszaki most jár le.
add oda az ismerősödnek, hogy vizsgáztassa le. Ő már úgy is benne van, és van ismeretsége is, ha rendszeresen vizsgáztat
2009. dec. 14. 20:14
Először le akartalak hülyézni.. (bocs..) de tényleg, tőlem sem kérték a Szszm-i KPM központban, hogy indítsam be. Megnézték az első-hátsó futóművet, padon a fékeket, szemre a rohadásokat, világítótesteket, és örültünk. Mondjuk én motorral mentem, tehát meleg volt a blokk, de tény, hogy nem kellett beindítani. De szerintem rizikós, hogy visszadobják. ELMÉLETILEG a vizsga arra szolgál, hogy műszakilag szakértők ellenőrizzék a járművedet, hogy alkalmas-e a napi használatra. Nyilván, ha nem indul be, akkor nem alkalmas rendeltetésszerű használatra. Én kivonatnám (1800 forint, és nem 5000) márciusig, akkor addig se súlyadót, se KGFB-t nem kell fizetni rá, és van időd rendbetenni.
2009. dec. 17. 08:17
19/22 A kérdező kommentje:
Végül is üzemképes a motor de ezek az orosz csodajárművek bármelyik pillanatban megmakacsolják magukat .És mivan hogy ha pont műszakivizsgán nem indúl be? Akkor hazaküldik? (de megkérek mindenkit,hogy akkor irjon ha biztosra tudja a választ,nem csak ha ő ugy gondolja,hogy üzemképtelenül nemkapja meg a műszakit)
Kedves kérdező a kérdésre a válasz igen el lehet vinni ,de utána haza is kell hozni mivel műszaki vizsga ezért félve mennék utcára ha átengednék.Értem én ,hogy néha megy néha nem ,de ha ott betojik akkor rosszabbul jársz mert még a vizsgadíjat is kifizeted és égsz egy nagyot.Szerintem vonasd ki egy időre a forgalombol pofozd helyre és utána mehetsz vizsgáztatni.
Hogyha meg is próbálod csak sok szerencsét kívánok ,hogy minden rendben menjen
2009. dec. 20. 21:57
Kapcsolódó kérdések: