Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor eladásnál hogyan zajlik...

Motor eladásnál hogyan zajlik a tesztút?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi ha én el akarom adni az 50-es robogómat, a vevőnek hogy zajlik a tesztút? mi biztosítja nekem azt hogy vissza is ér a motorral? Ilyenkor mi a bevett szokás? Köszönöm előre a válaszokat!

2014. febr. 19. 13:26
 1/4 anonim válasza:
100%
Altalaban sztem kocsival mennek az emberek motort venni, foleg ha nem egy telepusen laktok, akkor biztos lehetsz h ketten mennek oda, mert ugye valaminek haza is kell vinnie a motort.. De van aki utanfuton viszi haza, az meg nyilvan nem hagyja ott a kocsijat egy robogoert :) fontos a kolcsonis bizalom... de ha gondolod bemutatkozasnal jegyezd meg a nevet es a rendszamat ;) ennel tobbet nem tudok javasolni :)
2014. febr. 19. 13:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy adtam el eddig minden motoromat, hogy a teszt-út előtt elkértem az árát. Ha az eladó összetöri akkor automatikusan ugrott a pénze. ( Igaz, ezek nagyobb űrtartalmú gépek voltak, de ez nem számít ).
2014. febr. 19. 13:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Barátom is így adta el a motorját. Mielőtt kipróbálta volna a fazon, kifizette. És nincs gond, ha összetöri vagy nem jönne vissza vele. Ilyenkor ez a szokás.
2014. febr. 19. 15:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem adnám oda a tesztút előtt az árát, de ha oda is adta, az sem jelenti azt, hogy nem kaphatja vissza a pénzt (pl. ha a jármű összetörése műszaki hiba miatt következett be).

Ha úgy gondolod érdemes lehet valami formailag megfelelő, tanúkkal aláírt "próbaút szerződést" írni, amiben vállalja, ha összetöri, kifizeti. Persze ez rossz esetben átmehet pereskedésbe is, de ha a vételárat adja oda, az is ugyanúgy lehet peres ügy, ha polgári pert kezdeményez (pl. műszaki hibára hivatkozva). A polgári per akkor is megindul, ha csak sz@arrágásról van szó.

Bár szerintem az ilyen nem jellemző. Mint ahogy korábban is írták, valószínűleg autóval jön érte...

Ha pedig nem kérj tőle egy jogsit (amúgy is kell, az nem elég hogy állítja hogy van neki) és írd le az adatait.

2014. febr. 21. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!