A benzinkúton meddig ér el a cső?
Mivel nem rég van csak jogsim,életemben most tankoltam negyedszer.Jól be is égettem magam.:D Mivel azok a helyek ahol a jobb felén van a pumpa (1-et kivéve)foglalt volt, ezért úgy döntöttem, hogy a 7-es töltőhöz megyek(ez volt az utolsó ahol jobb felől volt a pumpa).Itt kiderült h nincs benzin csak nafta.Visszatolattam, mentem a 6-hoz.Itt viszont bal oldalról volt a pumpa.Megpróbáltam átvezetni a csövet a kocsi jobb felére, de kiderült, hogy nem ér el a cső?!(létezik ilyen?)Bár igaz, hogy videón, de láttam olyat,hogy megtankoltak így is.Hát jól beégve újra visszaültem a kocsiba, megint tolattam egyet és beálltam a végre megüresedett jobbos töltőhöz.Számomra nagyon kínos volt a szituáció.Persze vicces is.A kérdés pedig az hogy-hogy a fenébe nem ért el a cső a másik felére?Elég erősen meghúztam de nem jött tovább :D
(kb 40-50 cm-re álltam meg magától a csőtől,de ha teljesen kicentiztem is volna, bár akkor nehézkes lett volna a kiszállás is :D akkor se tudtam volna beszúrni a tartályba.)
Olyan meggondolással tervezik a személyautós kútoszlopokat, hogy ha bal oldalon van a pisztoly, akkor balra áll a user, ha a jobb oldalon akkor a jobbra. Elég két méter cső és jó világ. Általában a számláló is azon az oldalon van, ahol a pisztoly.
Van ahol annyival hosszabb a cső, hogy átéri az autót, van ahol nem. Te is oda állj, ahova a többiek, ne ezen filózz :D
Ne uzgulj a vicces helyzet miatt. Nekem visszakasztani nem sikerült egyszer a psiztolyt, pedig nem vagyok sem szőke, sem nő.
Nem találkoztam még rövid csövű kúttal, de nehézkesen működővel igen. Jártam úgy, hogy nem pontosan álltam be, s egy méterrel nem tudtam pisztolyt, mert nem engedett. Ott más is küzdött. Az is gyakori, hogy kellően hosszú a cső, de nehéz, szorul, harcolni kell vele.
Nincs erre semmi szabvány a kút típusától függ, hogy milyen pontosan.
A leszavazással meg kár törődni, ha valakinek ez a legnagyobb öröme az életben, akkor hajrá.
Ha nem találok üres jobbos kutat (jobbon van a tanknyílásom), akkor inkább betolatok a töltőhöz, úgy probléma nélkül tudom használni a balos kutakat is, nem kell birkózni a slaggal.
Amúgy azért probléma ez, mert az autók 80+ százaléka jobbos tanknyílású, míg a kutakon 50-50 arányban vannak a jobbos és balos töltőállomások. Így a jobbosokon nagyobb a forgalom, nagyobb a terhelés, és jobban is kopnak emiatt. Így gyakrabban romlanak el, és máris még jobban romlik az arány (még ha csak átmenetileg is) 50-50-ről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!