Ti mit tennétek a helyemben? Várnátok hogy saját autóra összejöjjön a pénz?
Most nagyon keveset keresek, nagy kínszenvedések árán jó ha 20.000et félre tudok tenni havonta, talán nyáron több munka lesz, akkor könnyebben félre tudok tenni. Szeretnék jövő télre egy autót hogy ne kelljen buszoznom a hidegben.
A családi autót használhatom de munkába nem mehetek vele mert fél napig nem lenne itthon az autó, de 1-2 órára vihetem, csak tankolni kell bele, ami viszont sok mert 8-9 litert eszik.
Úgy néz ki hogy eladjuk és kisebbre váltunk, de a hibái miatt kb 200.000et kapnánk érte.
Lehet hogy beszállnék a másik kocsiba, annyival betudok hogy az átíratást tudnám állni meg pl új gumikat, és megegyezek anyámmal hogy mehessek vele dolgozni is.
Ti mit tennétek a helyemben?
Közös lónak túrós a háta. Nem lenne jó vége, mert ha munkába jársz a kocsival, akkor gyakorlatilag egész nap nálad van, hiába nem ülsz benne, így a szülők nem tudnák használni. Ergo vagy nekik pénzkidobás vagy neked.
Amúgy ha ilyen keveset keresel és már az is gond, hogy 8-9L-t fogyaszt a családi autó akkor hogy akarsz egy sajátot fenn tartani?! (tankolás, biztosítás, adók, szervízköltség...)
A gond az, hogy a kocsit fenn is kell tartani, nem csak megvenni.
"nagy kínszenvedések árán jó ha 20.000-et félre tudok tenni havonta" - én ennyit tankolok kb havonta, pedig nem járok hosszú távokat vele. Szimplán csak napi szinten használva van. És akkor még nem szervizelte az ember a kocsit.
Én csak azt tudom erre mondani, hogy neked kell eldöntetni. Más nem fogja megmondani a helyes döntést, te élsz ebben az élethelyzetben.
Ha kocsi mellett döntesz, akkor olyat keress, amit nagyon olcsón fenn lehet tartani, és az alkatrészek is gombokért vannak. Swift, Astra F, Saxo, Punto, ilyesmik.
Suzukit vennék ami keveset eszik. A biztosítást, adót letudnám egy évben egyszer és onnantól kezdve használom amikor akarom. Nem mennék vele sokat, de amikor kell akkor kéznél lenne.
A családban egyébként csak nekem és anyámnak van jogsija.
" "nagy kínszenvedések árán jó ha 20.000-et félre tudok tenni havonta" - én ennyit tankolok kb havonta, pedig nem járok hosszú távokat vele. Szimplán csak napi szinten használva van"
Én nem mennék vele napi szinten mert ha jó idő van akkor robogóval járok. Messzebbre autóval jobban megéri mint busszal ha az üzemanyag költséget nézzük, vagy legalábbis nem drágább ha egy 5-6 literes fogyasztással számolunk. Ezen kívül télen kellene autó amikor hideg van a robogózáshoz. Persze a robogóhoz képest dupla fogyasztással kell számolni az autó esetébená
"Most használod amikor akarod vagy azzal járnál dolgozni a BKV helyett? Mert nem mindegy."
Nem BKV hanem Volán helyett használnám és télen járnék vele dolgozni.
Üzemanyagra nem menne el több mint buszjegyre ha kb 5-6 literes fogyasztással számolunk.
Vegyél motort! :)
Most családi autót annyira nem gáz használni csak ott néha rossz hogy nem az van hogy akkor mész vele amikor akarsz.Szóval ha nem tudsz előre tervezni semmit akkor ez nem megoldás.De ha igen akkor szállj bele,de akkor beszéld meg az ősökkel hogy néha egykét olajcserébe is beletudsz szállni meg néha a biztosítást is kifizeted vagy a műszakit,mert egy kocsi nem csak abból van hogy tankolsz bele és kész.
Egy ismerősöm gyári robival pestről balcsira szokott utazni...Sőt vannak akik nagyobb útra is mennek
Ha gyári a gép és nem tunningolt és karban tartod akkor semmi probléma nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!