Ha csak deszt. Vizet töltök utána a hűtőfolyadéknak, romlik a fagyállósága?
Feltöltöttem a hűtőrendszert hűtőfolyadékkal, ami -35'C-ig fagyálló. Néha utána kell tölteni egy picit.
Nem túl szakszerű hasonlat, de úgy működik, mint az akkumulátor folyadék, hogy a "cucc" nem párolog el, csak a víz belőle? Ha utántöltögetem deszt. vízzel, romlik a fagyállósága, vagy csak a víz párolog el belőle, és az eredeti koncentrációt állítom vissza ha vízzel pótolom? Érthető,nem?:)
Köszi!
Nem biztos hogy párolgás miatt fogy.
De akár párolog, akár nem, nem csak víz megy ki belőle. Így ha sima deszt.vizet töltesz utána, akkor nő a fagyáspontja, és nagy meglepetés fog érni egy hideg reggelen.
Amúgy a KRESZ-tesztben van egy ilyen kérdés hogy a fagyállótartályba milyen folyadékot szabad önteni. (hűtőfolyadékot)
"Amúgy a KRESZ-tesztben van egy ilyen kérdés" uhh, bocs, nem tudom a KRESZ-ben mi van, vettem a jogsimat még anno:D
písz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!