Milyen baja lesz egy kocsinak, ha fordítva rakják rá a bikakábelt?
Figyelt kérdés
Röviden: lemerült az aksim, megkértem egy ismerőst hogy bikázza be, de az én kocsimra fordítva tette fel a kábelt. Nem vettük észre, nem történt semmi, nem szikrázott, csak nem indult. Aztán áttettük az ő aksiját, hogy azzal működik-e, akkor már meg se nyikkant. Ekkor vette észre a srác, hogy fordítva volt a kábel.. Innentől semmi életjelet nem mutatott már a kocsim se a saját aksival, se a másikkal, addig legalább a rádió szólt.. Nagy baja történhetett? Én csaj vagyok, baromira nem értek hozzá..2014. jan. 30. 19:24
1/14 anonim válasza:
A töketlen ismerősöd odaégetett 2 akkumulátort. Az autónak nem lett baja, de az akku kuka. Varrd be rajta, majd legközelebb jobban figyel.
2/14 A kérdező kommentje:
Az ő aksija tökéletes, ő utána hazament simán. De az én kocsim az ő aksijával meg se nyekkent.. :( Ha csak az aksi lenne rossz ok, de lehet hogy nagyobb baja is lett?
2014. jan. 30. 19:30
3/14 anonim válasza:
Csak egy biztosítékot nyomott le! (Szerintem!) majd írd meg miután elvitted autovillamoságihoz
4/14 A kérdező kommentje:
Remélem csak ennyi.. egy ismerős már rámhozta a frászt, hogy az egész elektronika tönkrement, 100ezer lesz a javítás.. teljesen kibuktam.
2014. jan. 30. 19:41
5/14 anonim válasza:
Ha ordas nagy szerencséd van, akkor tanán(!) csak a főbiztosíték...
... gyakorlatban viszont egy ilyen manőver szép ritkítást végez az elektronikus cuccok között (viszlát ECU és egyéb fedélzeti computerek, pápá gyújtás-elektronika, stb. Néha még a generátor egyenirányítója is belezakkan egy ilyenbe.)
Irány a szerviz...
6/14 A kérdező kommentje:
:(
2014. jan. 30. 19:50
7/14 anonim válasza:
A ecu hamarabb tönkremegy a fordított polaritás miatt, mint hogy a főbizti kioldana. Viszont ha óriási szerencséd van, akkor nem halt meg és elég egy főbizti csere. Az “okos“ ismerősöddel pedig vetetnék egy akkut, ha az én verdámról lenne szó.
8/14 anonim válasza:
"Az “okos“ ismerősöddel pedig vetetnék egy akkut, ha az én verdámról lenne szó."
Csak egy akksit? Én mindent megvetetnék vele, amit tönkre tett!
Ha már segít, figyeljen oda és ne a melleit meg a fenekét bámulja a hölgynek!
9/14 anonim válasza:
Arra az estre gondoltam, hogy ha csak a főbizti ment ki és az akkun kívül minden megúszta.
10/14 anonim válasza:
pl.: bmw-nél ilyenkor a motorvezérlő kuka.
Milyen autóról van szó egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!