Ez a 17"-os Goodyear gumi felmegy erre a felnire?
Mire kell figyelni? Vettem egy ilyen gumit:
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 R17 91Y
Kinéztem egy felnit rá, kérdésem az h mire kell figyelni ha felnit választok hozzá? Felmegy rá ez a gumi?
Figyelni kell a gumi átmérőjét meg a felni átmérőjét. annak egyeznie kell ami itt egyezik is. Aztán figyelni kell a gumi szélességét (ami nálad 225mm) és a felni szélességét (ami nálad 7") Erre itt egy táblázat:
Ez így rendben a felnin rajta van a gumi. Ezután figyelni kell a felni és az autó osztókörét. Aminek egyeznie kell (ez a felninél 5x112). Aztán figyelni kell a középfurat méretet is. Ennek legalább akkorának kell lenni a felnin lévőnek mint az autó kerékagyának. Ennél lehet nagyobb csak akkor kell venni/csináltatni tehermentesítő gyűrűt ami jó a felnibe és jó a kerékagyra is. Ezután jön az ET ami a gyáritól +- max 10-10 lehet az eltérés. Tehát ha a gyári felni pl ET 40 akkor a másik felni max Et50 vagy Et30 lehet vagy a kettő között bármennyi. Aztán figyelni kell hogy a kereket az átmérője miatt fel tudod-e rakni ha felmegy utána arra kell figyelni hogy kanyarodáskor teljes terhelés mellett is el tudod-e fordítani a kormányt és nem ér-e bele semmibe. Ha minden ok akkor jó a kerék az autóra. Ha valamit nem értesz írj privátot.
Én a helyedben nem vennék ilyen felnit, tudom h jól néz ki de gagyi NO NAME kínai felnik, és még drága is !
Ez ugyanúgy néz ki és ez német Borbet márkájú amik nagyon jók. [link]
Nos kinéztem azt hiszem ez lesz az igazi! A mérete: 7x17 5x112 ET48
Mégegyszer megkérdem, jó lesz ez így ha a papíron ET54es van erre a méretre? az a 6mm játszhat? Jó lesz ez így, mert ha igen akkor rendelem is! Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!