Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak, ha ügyvédi...

Mit csináljak, ha ügyvédi felszólítást kaptam a parkolási bütetéseimre?

Figyelt kérdés
Sztori:a kocsimat 2009 augusztusában a férjem használta. Most kaptam kézhez egy ügyvédi felszólítást, mi szerint abban a hónapban volt pár (3) parkolási büntetésem és fizessek ki 65000 ft-ot ezekre. A férjemmel azóta megromlott a viszony, ő persze tagad, azt mondja mindig szabályosan parkolt, ez csak tévedés lehet. Gyesen vagyok, ezt a pénz ki sem tudom fizetni, ráadásul nem is tudom jogos-e, mert képet nem küldtek ami bizonyíthatta volna a Centrum állítását. Ráadásul augusztus óta nem is kaptam a mostanin kívül ezzel kapcsolatban semmilyen felszólítást sem, és ez is csak simán volt bedobva a postaládámba. Mit tudok most tenni? A férjemből egy vasat sem tudok kihúzni, mert időközben munkanélküli is lett.
2009. dec. 4. 23:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Menj be a parkolási céghez és követelj bizonyítékokat (fotókat!), ennek lennie kellene!!!

Ne hagyd annyiban a dolgot, mert mire észreveszed, addig százezres nagyságrendű lesz a büntetés...

A kocsi a te neveden van, a parkolási cég nem foglalkozik azzal, hogy ki használta az inkriminált napokon... (Te vagy a felelős akkor is, ha rossz helyen parkol az autód!)

A Céget az sem érdekli, hogy ki van Gyes-en, ki munkanélküli, kinek halt meg a nagymamája... Kár is ezzel takarózni!

Az is lehet, hogy csak "bepróbálkoznak" egy fenyegető levéllel, hátha ijedtedben fizetsz, ők máris jól jártak.

Az is lehet, hogy valami szélhámos banda pénzt gyűjt magának, egy komoly ügyvédi felszólítást tértivevényesen adnának fel!!! (Nem "csak úgy simán" bedobva a levélszekrénybe.)

Ha személyesen bemész a parkolási céghez, ott minden kiderül!

2009. dec. 5. 01:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Vidéken vagyok, elég messze a fővárostól, így nem tudok csak úgy bemenni a Centrumhoz. Írok egy elutasító levelet, de kérdés hogy kinek? Az ügyvédnek vagy a Centrumnak?
2009. dec. 8. 06:54
 3/3 anonim ***** válasza:
első sorban annak írj, (Tértivevényes, Ajánlott levelet), akitől a felszólítást kaptad!
2009. dec. 9. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!