Mitt lehetne teni ha meg butetek a vilamoson és te nem fizeted ki a potdijat se és má 2 honap után ugyvédi felszolitást kuldenek és még van egy 2 hets buntetés mitt tehtnék?
azért van bor a pofájukon 21rugot kovetelni amikor muna nékuli vagyok meg 540 2 vilamos jegy nem pedig 21 ezer!
mitt tehetnél?
Előre kellett volna jegyet venni és nem utólag sírni a 21 rugó miatt.
Nem a BKV tehet róla, hogy nincs munkád. Nekik semmi közük hozzá. Igénybe vettél egy szolgáltatást amiért fizetni kell. Az étteremből se mész ki fizetés nélkül.
hogy mit tehetnél?
először is, fizesd be. vagy várd meg amíg jönnek behajtani.
itt nem arról van szó, hogy mennyi a jegy, egyébként is inkább 640 az, hanem arról, hogy ez büntetés. Szerinted ha ilyen könnyen meg lehetne úszni a bliccelést, hogy befizeted a jegy árát hányan csinálnák ugyanezt? A büntetésnek visszatartó ereje is van. Jahh, és attól hogy nincs munkád nem azt jelenti, hogy ingyen utazhatsz. Távolról sem.
meg írni is tanulj meg báttya ;)
amúgy meg nem kell azt befizetni
haggyad
van egy ismerősöm százezrekkel tartozik nekik és hagyják nyugodtan élni
én nem fizetném be
Remélem nem a magyar az anyanyelved, mert ha igen, az gáz.
Nem kellett volna megvárni sem a 2 hónapot, sem az ügyvédi felszólítást, hanem mihamarabb befizetni és tanulni belőle. Szerintem. Persze megteheted, hogy szarsz rá, ahogyan eddig is, kérdés megéri-e. Nyilván ha munkanélküli vagy, esetleg a neveden sincs semmi, és a távoli terveidben sem szerepel változtatás ezen, akkor aligha tudnak behajtani rajtad bármit is. Ellenkező esetben a helyedben nem tudnék nyugodtan aludni. :/
Pont magad ellen ervelsz: 640 ft ket jegy nem 21ezer... hat ha ennyire jol tudod, akkor miert nem erte meg inkabb a 640 ftot kifizetni?
A tomegkozlekedes nem voroskereszt vagy szeretetszolgalat, penzbe kerul, es nem fugg az ara a fizetesed nagysagatol, mint ahogy meg szamos mas dologe sem.
Hivatkozva arra hogy komoly anyagi megterheles lenne szamodra, probalj reszletfizetest kerni.
utolsónak: már a vöröskereszt is pénzt kér a szolgálataiért.
kérdező:
Az utazási feltételeket elfogadtad azzal, hogy felszálltál a járműre. Innentől nem szemétség, hogy követelik rajtad a pótdíjat. Ez egy szolgáltatás, aminek díja van. A díj az, hogy megveszed a jegyet. Nem vetted meg, megbüntettek. Fizesd be. Nem fizetted be a büntetést először, azóta kamatozott. Ha megbüntet a rendőr az utcán, mert szabálytalankodsz, azt se fizeted be? Annak is hasonlóak a folyományai, csak ott a végén leültetnek.
Másik... Elég hülyén hangzik, de ne az én és a többi adózó adójából akarjál utazgatni. Ha én fizetek, fizess te is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!