Használt autó tesztvezetés pénzbe kerül?
Ha a kereskedő (vagy akár a magánszemély, ha netán háznál vásárolnál) úgy látja, hogy komoly vevő vagy, akkor biztosan elviheted egy próbakörre az autót. Persze, lehet hogy megkér mutasd fel a vételárat, mert a hobbiból autókázgatókat senki se szereti!
Szóval nehogy azt hidd, hogy simán végigpróbálgathatod a kínálatot!
Azt hiszem ezt érdemes elolvasnod:
„Ha árulok egy ritkább, különlegesebb vagy erősebb autót, csak idő kérdése, mikor jelennek meg a tesztpilóták. Volt egy Audi RS 2-esem. Jön a telefon, a hangján hallom, fiatal srác, milyen az autó, stb, stb, kijönne. Megérkezik a barátjával, valami tényleg szakadt verdával jöttek, ketten együtt negyven-negyvenöt évesek.
Az autót 5,5 millióért hirdettem, a srácokról csak úgy sütött a pénz, azonnal látszott, hogy itt üzlet lesz. Mindegy, ha már itt vannak, megmutattam nekik az autót. Nagyon tetszik nekik, folyik a nyál, vigyorognak, mehetünk vele egy kört? Srácok, minek? Hát, hogy kipróbálják! Oké, egyezzünk meg az árban, és ha a tesztkör után úgy találjátok, hogy minden rendben van, megírjuk a papírokat és kifizetitek az autót! Rendben?
Hát ööööööö, majd öööööö, izé ööööö... Na azért nem, eljöttetek,
...azt hitték itt ereskettőzés lesz, elmesélik majd a haveroknak, hogy úgymegybaz+...
megmutattam, láttam rajtatok, hogy nem tudjátok megvenni, nincs ezzel baj. Nem voltam bunkó, úgy foglalkoztam veletek mintha tényleg vevők lennétek, de ez nem a vidámpark. Kicsit zavarban vannak, azt hitték itt ereskettőzés lesz, elmesélik majd a haveroknak, hogy úgymegybaz+, talán még vezethetik is. Csalódottak, zavarban is vannak, elköszönnek, elmennek.
Most néhány történet azokról, akik azt hiszik, ha eltalálnak a hipermarketig, tudnak vezetni. Megy tovább az RS2 hirdetése, újabb érdeklődő, ő már komolynak tűnik. Tetszik az autó, próbakör, bemelegítem az autót, elkezdem rúgni neki úgy rendesen, emberünk csak annyit mond húbaz+, húbaz+, 200-ról még tol az autó. Hadd próbálja ki.
Ne haragudj, de láttam a szemedben a rémületet az előbb, pedig csak a jobb oldalon ültél. Itt elég gyorsan történnek a dolgok, hamar szétszalad a 420 ló (nem kell kijavítani, tudom, hogy gyárilag 315, de ez 420 volt). Leteszed a kezembe az 5,5 millió forintot, és azt csinálsz vele amit akarsz. Ha a próbakör után azt mondod nem kéred, visszaadom a pénzed, de ha bármi baja lesz, kifizetted, a tiéd. Így már nem akarja vezetni.”
A teljes cikk itt:
Ja ezt olvastam én is korábban. Ami engem illet, nem szórakozni akarok, hanem csupán egy kocsit venni. De kipróbálás nélkül neccesnek tartom, főleg úgy hogy az a meggyőződésem, az eladó biztos át akar verni, és a kérdés nem az hogy ez sikerül-e neki vagy sem, hanem hogy mennyire sikerül..
Többmilliót kápében elvárni szerintem nevetséges, ilyen összeget normális ember már csak utalással fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!