Miért fogyaszt ilyen sokat az autóm? (Suzuki Swift 1.3 GC 1999-ből. )
Tankolás után, a kútról elindulás előtt nullázom a számlálót.
A legtöbb amit egy tank benzinnel tudtam menni az 522-km volt.
Ez az érték vegyes használat alatt volt ekkora.
Lehet hogy valami baja van? Vagy ez normális?
Nagyon nem értek hozzá de mindig mindenki azt mondja hogy 5 litert fogyaszt.
Mindenki azt mondja, hogy 5 litert fogyaszt, a dízelek városban 3-at országúton meg termelik a gázolajat.
Hogy mérted az 522km-t? Óra szerint vagy tényleges kifogyásig? Teletanktól teletankig számolj, akkor kiderül mennyi a tényleges fogyasztás. 6-6,5literig nem nagyon kell aggódni vegyesben, télen.
Az E betű fölött lévő vonalig. Így jött ki 522.
Nemtudom hogy ott mennyi van benne.
A Suzuki tulajok szeretik lefelé kerekíteni a fogyasztási értékeket. Tapasztalat, magam is az vagyok, és a saját valós értékeim mindig magasabbak a mások által mondott (sajátra, apósé, szopmszédé) értékeknél, pedig nem vezetek állat módjára.
Országúton, nem előzgetve, nyugodt 90-100-al meglehet az 5,5-6, városban lehet akár 6,5-7 is, ha sok rövid táv sok hidegindítással, főleg télen, akkor ehet akár 8-at is. Szóval normális, és csak azért furcsák az értékek, mert te nem akarod saját magadat becsapni.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor megnyugodhatok hogy a kocsinak semmi baja.
Jól mondják előttem, ha rövidebb utakat mész, esetleg van benne város/falu, teljesen normális. Egy ilyen autó 5 litert 80-nál fogyaszt fix tempónál, országúton, előzés nélkül, visszatartott levegővel.
Na jó, ez túlzás, de átlagos használat mellett vegyesben az inkább 6-6,5, nem 5.
Mindenki a szívéhez kap, amikor mondom, hogy a enyém 9-et eszik.
1.6 és gázos, és szinte csak városban megyek vele. Így már mindjárt jobb, nem? :)
Mentem már vele 6,5 liter gázból is (gázból több kell, mint benzinből, mert kisebb a fűtőértéke), 80-nal, Bp-Kolozsvár egyhuzamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!