Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogyaszt ilyen sokat az...

Miért fogyaszt ilyen sokat az autóm? (Suzuki Swift 1.3 GC 1999-ből. )

Figyelt kérdés

Tankolás után, a kútról elindulás előtt nullázom a számlálót.

A legtöbb amit egy tank benzinnel tudtam menni az 522-km volt.

Ez az érték vegyes használat alatt volt ekkora.

Lehet hogy valami baja van? Vagy ez normális?

Nagyon nem értek hozzá de mindig mindenki azt mondja hogy 5 litert fogyaszt.

2014. jan. 26. 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki azt mondja, hogy 5 litert fogyaszt, a dízelek városban 3-at országúton meg termelik a gázolajat.

Hogy mérted az 522km-t? Óra szerint vagy tényleges kifogyásig? Teletanktól teletankig számolj, akkor kiderül mennyi a tényleges fogyasztás. 6-6,5literig nem nagyon kell aggódni vegyesben, télen.

2014. jan. 26. 14:47
 2/8 A kérdező kommentje:

Az E betű fölött lévő vonalig. Így jött ki 522.

Nemtudom hogy ott mennyi van benne.

2014. jan. 26. 14:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A Suzuki tulajok szeretik lefelé kerekíteni a fogyasztási értékeket. Tapasztalat, magam is az vagyok, és a saját valós értékeim mindig magasabbak a mások által mondott (sajátra, apósé, szopmszédé) értékeknél, pedig nem vezetek állat módjára.

Országúton, nem előzgetve, nyugodt 90-100-al meglehet az 5,5-6, városban lehet akár 6,5-7 is, ha sok rövid táv sok hidegindítással, főleg télen, akkor ehet akár 8-at is. Szóval normális, és csak azért furcsák az értékek, mert te nem akarod saját magadat becsapni.

2014. jan. 26. 14:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
kb 40 liter a tankja, ebből 5 a tartalék, az E betü fölött volt akkor van még benn kb 2 plusz 5 a tartalék , tehát leosztva kb 6,5 liter vegyes, ha kicsit dinamikusabban vezetsz simán ehet ennyit, főleg télen.
2014. jan. 26. 15:06
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor megnyugodhatok hogy a kocsinak semmi baja.

2014. jan. 26. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Jól mondják előttem, ha rövidebb utakat mész, esetleg van benne város/falu, teljesen normális. Egy ilyen autó 5 litert 80-nál fogyaszt fix tempónál, országúton, előzés nélkül, visszatartott levegővel.

Na jó, ez túlzás, de átlagos használat mellett vegyesben az inkább 6-6,5, nem 5.

Mindenki a szívéhez kap, amikor mondom, hogy a enyém 9-et eszik.

1.6 és gázos, és szinte csak városban megyek vele. Így már mindjárt jobb, nem? :)

Mentem már vele 6,5 liter gázból is (gázból több kell, mint benzinből, mert kisebb a fűtőértéke), 80-nal, Bp-Kolozsvár egyhuzamban.

2014. jan. 26. 17:29
 7/8 Zebra3328 ***** válasza:
Nekem is Swiftem van, 95-ös kiadású, 1000-es. Agépkönyv szerint az 1.0-ás 6 L/100 KM, az 1.3-as 6.5 L/100 KM fogyasztással bír. Télen ez biztosan megy följebb is.
2014. jan. 26. 20:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Eddig nekünk 4,5-5,5 között sikerült kihozni, igaz ezek főleg városon kívüli értékek, az E betű vonala alatti rész pedig még biztosan 5 liter legalább, E-n vonalán állva simán be szoktam vállalni egy 70km-es utat.
2014. jan. 28. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!