Betehetek 40 aksi helyett 50 est?
Nyugodtan betehetsz akkorát, amekkoráta hely méretei megengednek.
Semminek nem lesz tőle semmi baja.
A válaszomra következő eszetlen pampogást, amit az első válaszoló fog elkövetni, ne vedd figyelembe.
Egy átlagos generátor 70-90 ampert tud leadni bizonyos fordulatszám fölött, épp úgy feltölti a 70 amperórás akksit is, mint ahogy feltöltötte a 40-est is. Kicsit lassabban, de attól még feltölti.
Sőt, a nagyobb kapacitású akku még előnyös is, mert az indítás kevésbé viseli meg, tovább fogja bírni. Az olyan helyzetekben sem árt ha nagyobb a kapacitás, ha sok elektromos fogyasztó működik, viszont a motor nem pörög. Tipikusan ilyen helyzet a dugóban araszolás, alapjáraton, de fényszórókkal, ablak-páramentesítővel, ablaktörlővel, szellőzőventilátorral. Ilyenkor az akku többnyire már szép lassan merül, nem tud tölteni a generátor. Ilyenkor jó a nagyobb akku.
AZ első szabvcány válaszai mindjárt jönnek:
- csak olyan akkut szabad tenni bele, amilyet bele terveztek, jobban tudják a mérnökök
-le fog égni a generátor, a feszültségszabályzó, soha nem fogja tudni feltölteni az akkut
- további sületlenségek kitalálására nincs se kedvem, se időm, se energiám, de majd mindjárt megjelenik és folytatja. Piros mancs ment, kérnék mindenkit, aki erre jár, tegye ugyanezt. Hátha elveszi a kedvét a hülyeségek beírásától.
Lehet félreérthető volt az első válaszom.
A kérdező azt kérdezte, hogy
" nem lesz gond ha nagyobat teszek bele mint az előírt"
Erre írtam, hogy NEM LESZ GOND. Ergo nyugodtan tegye bele. Most így olvasva tényleg félreérthető.
nyugodtan bele rakhatod,nekem 74es bosch silver s5 van hasonló autóban.
én ezt az akut ajánlanám neked
de ha gondolod egy 1000ressel drágábban kaphatsz s3 70Ah aksit /befér neked a 278mmes aksi/.
ezzel elég stabil lesz az indításod tekintve hogy gyárilag 360A indító áramú aku van a kocsiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!