Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha leveszem egy robogó kipuff....

Ha leveszem egy robogó kipuff. Akk mi van?

Figyelt kérdés
Úgy értem akk pl. tönkre megy a motor, vagy egyébként károsodig a kipuff nélkül vlmi? Nem mintha úgy szeretném használni, csak kérdem........
2009. dec. 4. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Sokkal hangosabb lenne,illetve jobban melegedne a motorja,mivel a kipufogó a hőlevezetésben is segít.
2009. dec. 4. 14:06
 2/10 A kérdező kommentje:
de nem lenne semminek se baja! ugye?
2009. dec. 4. 14:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha "leveszed egy robogó kipuff", akkor bizony károsodhat a motor. Felgyorsul a gázcsere, ebből kifolyólag a kiáramló "kipuff" gázok hőmérséklete. A robogód teljesítménye lecsökken a fojtás hiánya miatt.

Károsodhat továbbá a pénztárcád is egy esetleges szabálysértés miatt.

2009. dec. 4. 14:09
 4/10 A kérdező kommentje:
ahhha értem
2009. dec. 4. 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:
.... És a füled is károsdodik! Nem hiszem, hogy sokáig el tudnád viselni azt a hangot, hangerőt. A robogó kipuff nélkül hangügyileg nem viccel ám :)
2009. dec. 4. 14:22
 6/10 anonim ***** válasza:
NE TEDD!!! Én csak a kipufogó végét fűrészeltem le, de olyan lett a hangja, hogy a város túlsó végében is hallják, ha megyek....:)
2009. dec. 4. 14:26
 7/10 A kérdező kommentje:
XD
2009. dec. 4. 15:08
 8/10 anonim ***** válasza:
a hangja az a kisebbik gond, a motor károsodik tőle átlyukadhat a dugattyú is, 2 üteműről eszedbe ne jusson levenni és úgy közlekedni, másrészt a teljesítmény is szarabb lesz, az öblítés meg a henger jobb feltöltése is a rezó dolga.
2009. dec. 4. 16:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Általában nem indul be a motor.

A kétüteműnél ugyanis a munkaütem végeztével a dugattyú lefelé mozdul el. Ekkor nyitja ki a kipufogónyílást, a kipufogógáz elindul kifelé, közben elősűríti a forgattyúsházban a beszívott keveréket és elkezdi a felömlőkön át felpumpálni a robbanótérbe. A folyamat azonban nem mentes a hibáktól: a keverék kisebb-nagyobb része óhatatlanul is kiszáguld a nyitva hagyott kipufogónyíláson. A kipufogórendszer fojtása segít visszatartani ezt (illetve a keresztmetszet-változásokról visszafelé induló nyomáshullámok vissza is nyomhatják a kiszaladó keveréket a hengerbe). Ha ez eltűnik, a motor öblítése tökéletlen lesz, nagy valószínűséggel be sem indul.

2009. dec. 4. 16:27
 10/10 anonim ***** válasza:
beindul az simán, sokat szórakoztunk ilyenekkel:D
2009. dec. 4. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!