Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ignis hidegen miért áll le...

Ignis hidegen miért áll le kuplungoláskor?

Figyelt kérdés

2006-os Suzuki Ignis benzin-gázos.

A moto könnyen indul, alapjárat ok, indulás után kuplungoláskor leáll (ha játszok a gázzal akkor nem),ha ráadom a kuplungot elindul semmi gond, egy idő után már nem áll le csak kb 250-re esik az alajárat majd visszamegy 750-re,aztán megint egy kis idő és minden jó.

#Ignis #kuplungoláskor leáll
2014. jan. 22. 12:20
 1/8 Gábor t ***** válasza:

Ignis-em van, minden iduláskor adok neki egy gázfröccsöt.

Nagyon alacsony fordulat , áramtalanítás után szokott lenni az első megállásnál, ilyenkor "játszik" az alapjárattal, de késöbb be áll normálisra. Ha neked ez állandóan így van, sajnos fel kell keresned , egy szervíz félét. Ha érdekel van suzuki márkaszervizes ismerősöm 10 éve, tudok tőle kérdezni.

2014. jan. 22. 20:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha érdeklődnél, előre is köszönöm! A gond a következő indulni indul gáz adás nélkül hidegen, az alapjárat is jó, elindulok vele kuplungoláskor leáll,ilyenkor nincs alapjárat,ha ráadom a kuplungot elindul a motor jól működik, jól húz, egy ideig ezt csinálja van amikor ha felmegy a vízhőfokmutató akkor is. Vákumot megnéztem, vákumszelep múködik, alapjárati motor kimérve, szelep nem volt koszos, fojtószelep megtakarítva, folytószelep jeladó ellenállás kimérve. Ma reggel azt vettem észre, hogy kb 3 percet járattam a motort utána elindultam és kb. 500 m után kimozdult a vízhőfok mutató és átváltott gázra, holott a külső hőmérséklet -3 fok volt és gázra elvileg 40 fokon kellene hogy átváltson, eddig kb. 3 km-t mentem vele ilyen hidegben akkor váltott át. Én vízhőfok jeladóra vagy MAP szensorra gyanakszom. Megkérdezhetnéd az ismerősödet, hogy jól gondolom e. Válaszodat előre is köszönöm!
2014. jan. 23. 08:47
 3/8 Gábor t ***** válasza:

Most beszéltem vele telefonon, holnap személyesen elmondom neki a problémádat.

Este 5 óra után számíthatsz a válaszra.

(haza fele útba esik és úgy is rég beszéltem vele )

2014. jan. 23. 17:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Előre is köszönöm !!! Már alig várom a válaszod!
2014. jan. 23. 19:49
 5/8 Gábor t ***** válasza:

Szia. jó és rossz hírem is van, inkább rossz. Ahogy kimondtam:- benzin-gáz rögtön mondta , hogy a gáztól be égnek a szelepek , ezeknek a motoroknak se gáz se etanol nem való.

Még soroltam neki amit le írtál és végig bólogatott, tudja miről van szó, sok ilyennel találkoztak.

ajánlott egy céget ahol tudnak segíteni, [link]

Azt is mondta kompressziót kell mérni, abból kiderül a szelep hiba.

Sajnálom , hogy ilyen hírrel szolgálhatok.

2014. jan. 24. 18:11
 6/8 Gábor t ***** válasza:
Még egy apróság ez csak az én agyszüleményem , csak benzinnél, is van e ez a tünet, mert ha csak gáznál akkor ott a hiba.És motorod akkor még jó...
2014. jan. 24. 18:17
 7/8 Gábor t ***** válasza:
Na ezt jól meg fogalmaztam, de talán érthető.
2014. jan. 24. 18:18
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Elviszem kompressziómérésre aztán meglátjuk....

2014. jan. 25. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!