Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy dízel autón járó...

Ha egy dízel autón járó motornál lehúzom a légtömegmérő csatlakozóját és a kocsi simán jár tovább, ha gázt adok veszi a lapot akkor elromlott a légtömegmérő?

Figyelt kérdés
Nyilván gondolom ha jól működne és akkor lehúzom,le kéne állni a motornak,de legalábbis a járásán biztosan észre lehetne venni valamit!
2014. jan. 19. 02:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül.

Ha elromlik a légtömegmérő, akkor is tud működni tovább a kocsi. A motorvezérlés egyszerűen figyelmen kívül hagyja a légtömegmérőtől bemenő jelet és előre programozott értékekkel dolgozik.

Valószínűleg megnőne így a fogyasztás és világítana a lámpa a műszerfalon, hogy gond van.

2014. jan. 19. 08:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem áll le a motor egy légtömegmérő hiba miatt. (biztonsági okokból) A motor vészprogramba kapcsol és felkapcsol a mil lámpa.
2014. jan. 19. 09:15
 3/6 anonim ***** válasza:
A motor nem áll(hat) le tőle. Ilyenkor a fedélzeti számítógép az előre betáplált értékekkel dolgozik, a légtömegmérő jelét figyelmen kívül hagyja. Bár ezt már leírták előttem. Nekem elkezdett világítani a chech engine (azthiszem) lámpa, valamint érezhetően más volt az autó karaktere.
2014. jan. 19. 09:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Itt egy 2.9TD merciről van szó!Az autónál nincs check engine lámpa a műszerfalon,nem is világít semmi,viszont az autó szint állandóan vészprogramon fut,azaz nem engedi 3000 fölé pörgetni a motort az elektronika,az autó szinte csak vánszorog!Van amikor normálisan megy,de akár menet közben is átáll,ez egy előzésnél elég ciki,mivel igazából semmiből nem lehet észre venni,csak amikor előznék és rálépek a gázra ugye nem történik semmi!már voltam az autóval elektromosnál,ott azt mondták hogy a két turbónyomást szabályozó elektromos,vákuumos henger alakú műanyag akármi nem jó!Vettem újat (70 euro/db)semmi változás!elvittem máshova ott is ezt olvasták ki a computerből,hogy ez a vákuum akármi!mondom most vettem bele újat!Azt mondták akkor a computer halt be,cseréljem ki azt!kicseréltem(40ezerFt)Természetesen semmi változás!Úgyhogy most már csak próbálkozom,mert ennyi kiadás meg ilyen komoly elektromos alkatrészek(computer) cseréje után sem jó,én már nem akarok komoly 10ezreket még rákölteni,főleg így hogy az elektromos is csak találgatnak senki nem tudja megmondani mi a baj!Az egyik szerlő cimborám mondta hogy esetleg még próbáljam meg a légtömegmérőt,mert ugyan a computer egyfolytában ezeket a turbónyomás szabályzó vackokat hozza ki hibának ha rákötjük gépre a kocsit,de a srác szerint ez már csak valószinüleg okozat,és nem ez a valódi hiba!a régi e-class-okba,meg állítólag amugy is szeret behalni a légtömegmérő!
2014. jan. 19. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Keress olyan villamosságit, aki a cserélgetés helyett hajlandó átnézni az autót.

Egy cimborám 4-es Golfjában az ABS halt meg, ráadásul olyan kivitel, ahol a motorvezérlőt és az ABS-t párosítani kell. Járt vagy 3 helyen, mindenhol csak próbálkoztak, már végül ott tartott, hogy ráköti az ABS lámpáját valamelyik normálisan működő rendszer visszajelzőjére és eladja az autót.

Aztán egy másik haverom segítségével kerítettünk olyan szakit, aki átnézte a vezetékezést, végül a sikerült 2 darab vezetékhibára visszavezetni az egészet.

Gondolom van Merci márkaklub, menj fel a honlapjukra/fórumukra és keress rá, aztán ha még más nem járt ugyanígy, akkor kérdezd meg kinek mi a tippje és melyik szakembert ajánlanák, akik alkatrészcserés próbálkozás helyett hajlandó javítani is...

2014. jan. 19. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:

*illetve ha nem villámossági baj, akkor olyan szerelőt, aki aprólékosan átnézi pl. a vákuum csöveit és egyéb mechanikus részeket.

Azt a kocsit is csak ember csinálta, meg lehet oldani.

2014. jan. 19. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!